Ši kepta Alaska Panettone pyrage yra tikra kalėdinė bomba! Jos viduje vaniliniai ledai su uogomis, deserto pagrindas – pats kalėdiškiausias pyragas, o išorėje apdegintas itališkas morengas. Šis kalėdinis desertas vertas pačių didžiausių komplimentų, o jo pagaminimui prireiks tik pirktinės Panettone ir mėgstamų pirktinių ledų.
Receptui galite naudoti bet kokias šaldytas uogas, aš pasirinkau pačias kalėdiškiausias – spanguoles. Panettone įdaryti ledais galite iš anksto, prieš kelias dienas iki šventės, ir laikyti šaldiklyje, o šventės dieną tik paruošti itališką morengą, jį apdeginti ir nešti išdidžiai desertą ant stalo. Ką tik pagamintas morengas būna minkštas, bet jei morengą ant pyrago užtepsite iš anksto ir laikysite jau pilnai paruoštą desertą šaldiklyje, morengas bus sustingęs, kaip saldūs ledai. Itališkam morengui naudojau savo pamėgtą ekologišką Lietuvoje pagamintą “Panevėžio Plius” cukrų. Šaldiklyje desertą laikiau apie savaitę, ir kiekvieną kartą atsipjovus, jis buvo skanus. Rekomenduoju išbandyti!
Kviečiu pažiūrėti šio deserto gaminimo video receptą.
Kalėdoms Pirma paruoškite Panettone. Nupjaukite pyrago apačią apie 2-3 cm. Tada pyrago viduje peiliu išpjaukite minkštimą, kad suformuotumėte ertmę, į kurią galėsite pridėti ledų. Išskobtą Panettone iš vidaus apšlakstykite romu, tą patį padarykite ir su nupjauta pyrago apačia. Paruoškite ledų įdarą. Ledus išimkite prieš gaminimą iš šaldytuvo, kad spėtų suminštėtį, juos sudėkite į platų dubenį, jog galėtumėte patogiai išmaišyti. Suberkite švarias uogas ir supilkite likusį romą, gerai mentele išmaišykite, kad uogos vientisai įsimaišytų į ledus. Įdarykite desertą. Į išskobtą pyrago ertmę pridėkite ledų įdaro, kad būtų pilnas ir uždenkite nupjauta pyrago apačia. Taip paruoštą desertą dėkite į šaldiklį geriausiai nakčiai. Paruoškite itališką morengą. Kiaušinių baltymus švariai atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite ir toliau plakdami į juos lėtai supilkite vieną šaukštą cukraus. Plakite, kol cukrus pilnai ištirps, o baltymai gerai išsiplaks. Tada iš 100 ml vandens ir 200 g cukraus išvirkite cukraus sirupą, jį virkite, kol perbraukus mentele per sirupą, kelias sekundes pasimatys puodo dugnas. Dar karštą sirupą plona srovele supilkite į toliau plakamus baltymus ir plakite, kol morengas taps labai standus ir net ims blizgėti. Puoškite morengu pyragą. Iš šaldytuvo išimkite sustingusį pyragą ir jį gražiai aptepkite paruoštu morengu. Mentele jo šonus ir viršų patogiai padengsite morengu. Tada kulinariniu degikliu iš visų pusių morengą apdeginkite. Puoškite apibarstydami šviežiomis spanguolėmis ir iš karto patiekite į stalą. Prapjautą ir nesuvalgytą desertą galite laikyti šaldiklyje iki savaitės. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DAN SUKKER LIETUVAKepta ALASKA PANETTONE pyrage
Sudėtis
Eiga
Užrašai


Komentarai