APP/ Salotos/ Visi receptai/ Žuvys

Itališkos jūrų gėrybių ir juodųjų ryžių salotos

Šiemet ruošiau netradicinį kalėdinį stalą – visi patiekalai buvo iš žuvies ir jūrų gėrybių. Vienos labiausiai mano svečiams patikusių buvo itališkos jūrų gėrybių ir juodųjų ryžių salotos. Jas paruošiau trumpiau nei per pusvalandį, o įspūdį paliko visiems. Salotų ingredientai nurodyti dideliai salotų porcijai, ją, kaip pagrindinį patiekalą galėtų valgyti 6 žmonės, jei valgančiųjų bus mažiau, recepto proporcijas mažinkite dvigubai. Salotas pagaminau labai greitai, nes naudojojau jau paruoštas naudojimui apvirtas aštunkojo kojas, išdarinėtas krevetes ir jūros šukutes. Visas jūrų gėrybes papildomai viriau dar 5-6 minutes. Šioms salotoms ypatingo skonio suteikia itališki juodieji ryžiai, kurie yra naudingesni už mums įprastus baltuosius, o jų spalva patiekalui suteikia išskirtinumo ir šventiškumo.

Jūrų gėrybes šioms salotoms užsisakiau iš savo jau pamėgtos FishWish.eu kokybiškos žuvies elektroninės parduotuvės. Jas visas gavau supakuotas šventiniame rinkinyje, kurį sudaro:

  • Aštuonkojų čiuptuvai 2 vnt. 200-250g
  • Baltakojės blyškiosios krevetės 500g 
  • Laukinės jūrinės šukutės 350g
  • Šalto rūkymo škotiška lašiša 300g

Kaip ir visus jūros gėrybių patiekalus, šias salotas geriau suvartoti tą pačią dieną, o jos skaniausios pusvalandį po gaminimo palaikytos šaldytuve, kad spėtų įsigerti padažas ir lengvai atšaltų. Tokios salotos būtų tikra puošmena ant kiekvieno naujametinio stalo, kai norisi lengvų, gardžių ir įspūdingų patiekalų. Laikas švęsti!

Itališkos jūrų gėrybių ir juodųjų ryžių salotos

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min. ir ryžių virimas

Sudėtis

  • 2 stiklinių juodųjų ryžių
  • 200-250 g aštunkojų čiuptuvų
  • 500 g baltakojų blyškiųjų krevečių
  • 350 g laukinių jūrinių šukučių
  • 2 mėlynųjų svogūnų
  • 1-2 aitriųjų paprikų
  • 2-3 česnakų skiltelių
  • puokštės šviežių petražolių
  • Padažui:
  • 1 citrinos sultys
  • 150 ml ypač tyro alyvuolių aliejaus
  • 1 šaukštelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 pjaustytos citrinos papuošimui

Eiga

1

Iš anksto išvirkite juoduosius ryžius. Į puodą įpilkite 8 stiklinines vandens, berkite 1 šaukštelį druskos ir užvirkite. Juoduosius ryžius perplaukite rėtyje ir suberkite į verdantį vandenį. Virkite apie 25-30 minučių, kol ryžiai suminkštės. Išvirusius ryžius perkoškite ir perliekite šaltu vandeniu, palikite, kad nuvarvėtų.

2

Visas jūrų gėrybes atšildykite prieš kelias valandas įmerkdami su maišeliais į šalto vandens prileistą virtuvės kriauklę. Per 1,5 val jos turėtų gražiai atitirpti. Kadangi naudojau jau išvalytas krevelės, apvirtus aštunkojų čiuptuvus ir paruoštas naudojimui šukutes, man beliko jas visas apvirti tik 5 minutes. Atšildytas aštunkojų kojas nuplaukite po tekančiu bvandeniu ir supjaustykite kelių centimetrų dydžio gabaliukais. Krevetes nuplaukite ir nuimkite atlikusius kiautėlius. Šukutes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Užvirkite didesnį puodą sūdyto vandens, berkite visas jūrų gėrybes kartu ir virkite 5-6 minutes. Po to iš karto puodo turinį supilkite į rėtį ir praskalaukite šaltu vandeniu. Palikite jūrų gėrybes nuvarvėti ir ataušti.

3

Paruoškite salotų padažą. Išspauskite citrinų sultis, jas sumaišykite su druska, kad ji ištirptų, tada pilkite alyvuogių aliejų, suberkite maltus juoduosius pipirus ir išplakite konditerine šluotele į vientisą padažą. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnakus smulkai sukapokite, aitriąsias paprikas irgi susmulkinkite. Svogūnus su česnakais ir aitriosiomis paprikomis įmaišykite į paruoštą padažą ir trumpai pakite pasimarinuoti. Tada suberkite nuvarvintas jūrų gėrybes, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad padažas į jas susigertų.

4

Į jūros gėrybes su padažu suberkite gerai nuvarvintus ryžius, suberkite kapotas petražoles ir viską išmaišykite. Prieš pateikdami salotas bent pusvalandį atšaldykite šaldytuve. Šias salotas reikėtų suvartoti tą pačią dieną.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISHWISH.EU

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite