Šią karštą vasarą, kaip niekada anksčiau, su šeima valgėmė daug arbūzų. Kai dėl karšto oro atrodė, kad valgyti visai nesinori, tai sultingo arbūzo norėjosi visada. Vienas iš šį sezoną atrastų ir labai pasiteisinusių receptų – arbūzų ir agurkų salsa, kuri labiau panaši į smulkiai pjaustytas salotas. Prie arbūzo puikiai dera ne tik agurkai, mėtos, avokadai, fetos sūris, bet ir ištikimi salsos ingredientai – kalendros, žaliųjų citrinų sultys, mėlynieji svogūnai. Tai derinys, kurio sunku atsivalgyti!
Skaniausia ir patogiausia šią salsą kabinti kukurūziniais traškučiais arba načiomis. Aš visada renkuosi mūsų šeimos pamėgtus Santa Maria sūdytus kukurūzinius traškučius, nes jų sudėtyje tik kukurūzų miltai (79 %), saulėgrąžų aliejus ir druska. Tobulas vasaros užkandis!
Iš arbūzo išrinkitre sėklas, nupjaukite raudonąją dalį nuo žievės ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Agurkus taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūną irgi supjaustykite kuo smulkiau. Avokado minkštimą supjaustykite panašiais kubeliais. Atriąsias paprikas sukapokite. Mėtas ir kalendras nuplaukite ir susmulkinkite. Sūrį smulkiai supjaustykite arba sulaužykite ir berkite ant daržovių, viską gerai išmaišykite. Ant supjaustytų daržovių užberkite druskos ir užspauskite abiejų žaliųjų citrinų sultis, dar kartą išmaišykite. Arbūzų ir agurkų salsą patiekite su kukurūziniais tortilijų traškučiais arba načiomis, kuriais ypač patogu kabinti salsą. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAArbūzų ir agurkų SALSA
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai