APP/ Daržovės/ Vasara/ Visi receptai

Kaip išsikepti daržoves iškylaujant gamtoje?

Vasara jau persirito į antrąją pusę, orai vasariškai džiugina, daržuose vis daugiau ir daugiau vasarinių daržovių, kurias galime ruošti ne tik namų virtuvėje, bet ir kepti iškylaujant gamtoje. Taip keptos daržovės bus skanus garnyras prie tradiciškai lauže kepamų dešrelių ar kepsnių.

Praėjusį savaitgalį mudu su vyru išsiruošėme į iškyla gamtoje be savo mylimų grilių, norėjome paprasčiausiai atsipūsti ir kažką lengvai išsikepti miške ant laužo, vežantis kuo mažiau daiktų ir įrankių. Visus produktus susikrovėme į medinę dėžę, kurią apvertę turėjome visai neblogą stalelį pjaustymui. Taip iškylaujant gamtoje vienas svarbiausių įrankių – peilis. Namuose turime brangesnius Fiskars Norden peilius, kuriuos kruopščiai prižiūrime, o stovyklavimui gamtoje renkamės nebrangius Fiskars peilius iš Functional Form serijos. Šį kartą planavome lauže kepti daržoves ir pateikti jas su keptomis dešrelėmis, todėl vežėmės Nakiri peilį, kuris labiau skirtas daržovių pjaustymui. Juo greitai ir lengvai supjaustėme cukiniją iš savo daržo, baklažaną, įpjovėme pievagybių kepurėles, supjaustėme svogūnus. Namuose iš anksto pasiruošiau salsvai sūrų azijietiško stiliaus padažą iš medaus, sojų padažo, ryžių acto, skrudintų sezamų aliejaus. Gamtoje beliko tik juo aptepti apkepusias daržoves prieš pat kepimo pabaigą, kad skaniai apskrustų. Tokiose iškylose dar labai gelbėja purškiamas aliejus, su juo darbuotis lengva ir greita. Džiaukimės gamta, kol dar vasara!

Kaip išsikepti daržoves iškylaujant gamtoje?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata ir Martynas prie grilio Kiekis: 3-4 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 1 nedidedės cukinijos
  • 1 baklažano
  • 5-6 jaunų svogūnų
  • 200 g pievagrybių
  • 2 saujų mažų pomidoriukų
  • 100 g nedidelių paprikų
  • purškiamo aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Padažui:
  • 2 šaukštų medaus
  • 3-4 šaukštų ryžių acto
  • 3-4 šaukštų sojų padažo
  • 2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus

Eiga

1

Iš anksto, prieš iškylą, galite užmaišyti padažą iš šviežio medaus, ryžių acto, sojų padažo ir skrudintų sezamų aliejaus. Paruoštą padažą supilkite į sandarų indą, kad patogiai galėtumėte transportuoti.

2

Medinius iešmelus pusvalandį prieš kepimą užmerkite vandenyje.

3

Baklažanus ir cukinijas supjaustykite 1 cm storio apskritimais, baklažanus iš abiejų pusių negiliai peiliu įpjaukite "grotelėmis", suverkite ant medinių iešmelių, apibarstykite druska, pipirais, gausiai apipurkškite aliejumi. Mažus pomidoriukus, svogūniukus ir paprikas suverkite ant iešmelių ir apipurkškite aliejumi. Pievagrybių kepurėlėse padarykite įpjovimus "snaiges" ir gausiai apšlakstykite aliejumi, druska, pipirais, taip pat suverkite ant iešmelių.

4

Paruoškite laužą kepimui ant įkaitusių anglių, jei delną virš grotelių, ant kurių kepsite, galite išlaikyti 4-5 sekundes, tai temperatūra toje vietoje turėtų siekti apie 200-220 laipsnių. Kepkite ant įkaitusių anglių t.y. tiesioginės ugnies vis pavartydami apie 10-15 min., prieš tai kepimo groteles patepę aliejumi. Kai gerai apkeps, aptepkite paruoštu padažu ir kepkite dar 5 minutes, tik stebėkite, kad nesudegtų, nes padaže daug medaus.

5

Iškepusias daržoves galite pateikti su iešmeliais arba nuimti nuo jų ir viską sumaišyti. Labai tinka, kaip garnyras prie lauže keptų dešrelių ar kepsnių.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISKARS LIETUVA


Gali patikti

Komentarai

Komentuokite