Spalvotas, pilnas skonio ir nesudėtingai pagaminamas – būtent toks šis patiekalas, kokio ir norisi Velykoms! Kol citrusų sezonas dar nesibaigė, kviečiu išbandyti citrusų salsą, ją ruošiau su apelsinais, greipfrutais, apšlaksčiau žaliųjų citrinų sultimis. Salsą galite pasiruošti anksčiau ir laikyti šaldytuve, per tą laiką citrusų skoniai apsijungs, o kapoti svogūnai nuo sulčių taps saldesni. Šalia citrusų salsos suplakiau aromatingą avokadų kremą ir patiekiau su keptu jautienos antrekotu. Rinkdamasi jautieną jau ne pirmi metai nesiblaškau, nes žinau, kad geriau už Feel The Beef brandintą lietuvišką jautieną, ne ką besurasiu. Šį kartą parduotuvėje prigriebiau kelis Rib Eye steikus, kurių, kaip užkandžio, šalia patiekus dar lapinių salotų, užteko 4 asmenims. Beje, ar žinojote, kad geležis iš mėsos yra lengviau pasisavinama, kai valgoma kartu su vitamino C turinčiais produktais? Šis patieklalas šiam tikslui idealiai subalansuotas. Skanių ir spalvotų Velykų!
Kviečiu žiūrėti filmuotą receptą.
Pirma, paruoškite citrusų salsą. Apelsinus nulupkite, gražiai nupjaudami jų žievę, tada aštriu peiliu išpjaukite kiekvieną apelsino skiltelę, kad jos būtų be odelių. Apelsino skilteles smulkiai supjaustykite ir kartu su susidariusiomis sultimis suberkite į dubenį. Tą patį padarykite ir su greipfrutu. Mėlynąjį svogūną supjaustykite kuo smulkiau. Svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius taip pat smulkiai supjaustykite, o kalendros kotelius atidėkite avokadų kremui. Visus ingredientus sumaišykite su druska, aitriųjų paprikų dribsnais, apšlakstykite pusės žaliosios citrinos sultimis. Palikite bent pusvalandį, kad visi skoniai apsijungtų. Citrusų salsą galite paruošti kelias valandas prieš mėsos kepimą. Suplakite avokadų kremą. Prinokusių avokadų minkštimą sukrėskite į elektrinės kapoklės indą, ten pat dėkite atlikusius kalendrų kotelius, išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis, berkite druskos ir įpilkite kelis šaukštus šalto vandens. Viską suplakite iki kremo konsistencijos, jei kremas per tirštas, įpilkite dar kelis šaukštus vandens ir vėl suplakite. Avokadų kremą taip pat galite pasiruošti iš anksto ir laikyti uždengtą šaldytuve. Iškepkite mėsą. Antrekotus išimkite anksčiau iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Išpakuokite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite grūstais juodaisais pipirais. Kepkite po vieną gerai įkaitintoje ketaus keptuvėje po 2-2,5 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusią mėsą apibarstykite druska ir palikte 5-10 minučių "pailsėti" prieš pjaustant. Patiekite mėsą. Į lėkštę dėkite kelis šaukštus avokadų kremo, jį šaukštu gražiai išvedžiokite, ant viršaus dėkite pjaustytą keptą antrekotą, o ant jo - citrusų salsos. Šis patiekalas skanus šiltas ir jau ataušęs. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEFJautienos antrekotas su avokadų kremu ir citrusų salsa
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai