APP/ Salotos/ Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai

Kaip išrūkyti varškės sūrį?

Kad žinotumėte, kaip gardžiai kvepia namuose išrūkytas varškės sūris! Mudu su vyru juos taip pamėgome, kad rūkome kiekvieną savaitę ir ne po vieną. Išrūkyti sūrius, jei turite kepsninę su dangčiu visai paprasta, o šaldytuve jie gali išstovėti iki kelių savaičių.

Mes juos rūkome savo mėgstamoje Big Green Egg kepsninėje naujoje lauko virtuvėje, kuria vis dar negalime atsidžiaugti. Tam naudojame pirktinius ekologiškus varškės sūrius iš parduotuvės, bet juos įtriname mano gamintomis aromatingomis druskomis su peletrūnais, česnakais, salierais arba kanapine druska. Su skoniais galite eksperimentuoti ir naudoti savo mėgstamus prieskonius, arba tai, ką turite namuose. Kokybiškas varškės sūris, druska, pipirai ir prieskoninės žolelės – daugiau nieko! Rūkydami sūrį taip pat galite eksperimentuoti ir su dūmo skoniais pasirinkdami vis skirtingas medienos skiedras rūkymui: vyšnių, karijų, alksnio. Mūsų megstamiausios šios. Skirtingas medis – skirtingo kvapo ir dūmas. Rūkytas varškės sūris skanus vienas, kaip užkandis , bet šios vasaros mano atradimas jį valgyti su pomidorų salotomis. Salotas ruošiu su lietuvišku “cinkeliu” – apibarstau kanapine druska, šviežiais peletrūno lapeliais, apšlakstau kanapių aliejumi. Kviečiu žiūrėti šio recepto video!

Kaip išrūkyti varškės sūrį?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
By Renata ir Martynas prie grilio Kiekis: 1 sūriui
Gaminimo laikas: 30-40 min.

Kepsninės receptas

Sudėtis

  • Rūkytam sūriui:
  • 1 apie 350 g varškės sūrio
  • 0,5 šaukšto džiovinto peletrūno arba dž. česnako ar kanapių druskos
  • 0,5 šaukšto druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 saujų aromatingu medžio skiedrų rūkymui (vyšnių, karijų, alksnio)
  • Pomidorų salotoms:
  • sunokusių pomidorų
  • šviežių peletrūnų šakelės
  • kanapinės druskos
  • kanapų aliejaus

Eiga

1

Iš vakaro sūrį ištrinkite pasirinktų džiovintų žolelių ir druskos mišiniu. Su skoniais galite drąsiai eksperimentuoti, vienam nedideliam sūreliui ištrinti pakaks 1 šaukšto aromatingos druskos. Išrintą sūrį nors kelioms valandoms, o geriausiai per naktį palikite šaldytuve, kad įsiskonėtų.

2

Kepsninę paruoškite rūkymui 90-100 laipsnių temperatūroje. Tris saujas aromatingo medžio skiedrų prieš pusvalandį iki rūkymo užpilkite vandeniu ir palikite, kad išbrinktų, o išbrinkusias suberkite ant įkaitusių anglių, kad būtų kuo daugiau dūmų. Tada ant kepsninės grotelių padėkite sūrį, uždaryte kepsninę ir rūkykite sūrį priklausomai nuo dydžio apie 30-40 minučių.

3

Kol rūkosi sūris paruoškite pomidorų salotas su lietuvišku "cinkeliu". Pomidorus supjaustukite apibarstykite kanapine druska, maltais juodaisiais pipirais, peletrūnų lapeliais ir apšlakstykite kanapių aliejumi.

4

Ištraukite iš kepsninės išsirūkiusį sūrį. Kol dar šiltas supjaustykite ir uždėkite ant pomidorų salotų. Patariu vienu metu išsirūkyti daugiau sūriu ir juos laikyti šaldytuve, kur išstovės kelias savaites.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite