Jau tapo tradicija – sugrįžus iš atostogų į savą virtuvę pirmiausiai išsivirti sriubos! Šį kartą po Velykinių visos šeimos atostogų Sicilijoje, po picų, pastų, saldžių itališkų pusryčių būtent sriubos ir norėjosi labiausiai. Tik bėda tame, jog grįžus iš kelionės dažniausiai šaldytuvas būna tuštut tuštutėlis, o tik sugrįžus namo iš karto bėgt į parduotuvę visai nesinori. Tokiu atveju tenka gaminti iš to kas yra t.y. šaldiklio ir virtuvės spintelių atsargų.

Šį kartą šaldiklyje buvo užsilikusių šaldytų žirnelių maišelis, virtuvės spintelėje laukė “budintis” kokosų pienas (kaip gerai, kad visada jo nusipeku daugiau), o prieskonių stalčiuje radau Indija kvepiančių “Garam Masala” prieskonių. Šviežios duonos namuose, aišku, irgi nebuvo, todėl vietoj jos prie sriubos sugalvojau paruošti morkų tortilijų traškučių iš naujosios spalvotos “Santa Maria” tortilijų serijos. Sriubą su traškučiais paruošiau vos per 15 minučių! Rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, iš to kas buvo, išviriau nuostabiai aromatingą žaliųjų žirnelių sriubą. Spalvota ir kartu šildanti vakarienė lietuviškam pavasariui!
Vegetariškas pasirinkimas Puode, kuriame virsite sriubą, ant lydyto sviesto pakepinkite pjaustytus svogūnų laiškus ir smulkitus česnakus su imbierais. Nuo šviežių kalendrų nupjaukite kotelius, juos taip pat suberkite apkepti šalia kitų prieskonių, kalendrų lapelius atidėkite sriubos apibarstymui. Kai švieži prieskoniai lengvai apkeps, šalia jų, skonio suintensyvinimui, berkite kelis šaukštelius "Garam Masala" prieskonių mišinio. Į prieskonius puode supilkite daržovių sultinį ir suberkite 500 g šaldytų žirnelių. Palaukite kol užvirs ir virkite apie 5 minutes. Kitame puode nublanširuokite likusius 100 gramų šaldytų žirnelių, kuriuos naudosite trintos sriubos apibarstymui. Kol sriuba verda paruoškite morkų tortilijų traškučius. Tortilijas žirklėmis sukarpykite, kiekvieną į 8 trikampėlius. Tortilijų trikampėlius iš vienos pusės aptepkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite "Garam Masala" prieskoniais. Tortilijų traškučius kepkite sudėlioję skardoje ant kepimo popieriaus, įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 5 minutes. Išvirusią sriubą sutrinkite, kad būtų vientisos tirštos konsistencijos, į ją pilkite kokosų pieną, įspauskite žaliųjų citrinų sulčių, užvirkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Paruoštą sriubą pilstykite į lėkštes, apibarstykite kalendrų lapeliais, blanširuotais žirneliais, užberkite žiupsnelį "Garam Masala" prieskonių ir patiekite su dar šiltais morkų tortilijų traškučiais. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAAromatinga žirnelių sriuba su kokosų pienu
Sudėtis
Eiga
Užrašai




Komentarai