APP/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai

Cukinijų blynai su sūriu, kepti orkaitėje

Kol moliūgai dar laukia derliaus nuėmimo mano darže, vis dar skinu dideles rudenines cukinijas. Jei vasarą mėgavausi labiau prižiūrimomis mažomis ir jaunomis cukinijomis, tai rudeniui jau lieka tos, kurių laiku nenuskyniau ir jos peraugo. Greičiausias ir skaniausias būdas jas sunaudoti, visgi yra sutarkuoti į blynus. Kokių tik cukinijų blynu nesu kepusi – cukinijų blynus su kukurūzais, cukinijų blynus su varške, graikiškus cukinijų blynus su fetos sūriu ir net nesaldų cukinijų blynų tortą. Visi receptai skirtingi, bet visi labai skanūs!

Šį kartą noriu pasidalinti dar vienu, ne mažiau gardžiu, bet mažiau riebiu cukinijų blynų receptu, nes jie kepami ne keptuvėje ant aliejaus, o orkaitėje. Vietoj miltų į šiuos cukinijų blynus beriami malti džiūvėseniai, o dėl pikantiško skonio – tarkuotas kietasis sūris bei mocarela. Kad blynai būtų dar skanesni ir labiau patiktų vaikams, rekomenduoju įberti kelis šaukštelius Santa Maria picos prieskonių, kurių sudėtyje: džiovinti raudonėliai, bazilikai ir mairūnai. Šie džiovintų žolelių prieskoniai cukinijų blynus pavertė neatsivalgomai skaniais ir kvepiančiais visų mėgstama pica. Cukinijų blynai orkaitėje puikiai iškepa ir be aliejaus, bet juos galima lengvai apipurškšti alyvuogių aliejumi, labiau dėl skonio ir gražesnio apskrudimo. Tokie blynai iškepa puikiai išlaikantys savo formą ir ne per drėgni, juos valgydami dažėme į padažą, kurį sumaišiau iš graikinio jogurto ir naminio bazilikų pesto. Jei jūsų namuose liūdi viena kita didesnė cukinija, kviečiu išbandyti šį receptą!

Cukinijų blynai su sūriu, kepti orkaitėje

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min Kepimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 1 didelės sutarkuotos ir nusunktos cukinijos, turėtų gautis apie 5 stiklinės tarkių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 galvutės mocarelos sūrio
  • 180 g maltų džiūvėsėlių
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA picos prieskonių
  • Padažui:
  • 200 ml graikinio jogurto
  • 2 šaukštų bazilikų pesto
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Didelę cukiniją supjaustykite stambiais gabalais, išimkite sėklas, jei cukinijos odelė jau sukietėjusi - nulupkite, jei minkšta - palikite. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su druska, palikite 10-15 minučių, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių, o kad būtų jų dar daugiau, pamaigykite tarkius rankomis. Cukinijų tarkius nusunkite per drobelę arba tankų kiaurasamti, kad nutekėtų kuo daugiau sulčių.

2

Nusunktus tarkius sumaišykite su įmuštais kiaušiniais ir picos prieskoniais, berkite maltų džiūvėsėlių, tarkuoto kietojo bei sutarkuoto mocarelos sūrio. Viską gerai išmaišykite į tirštą vientisą tešlą.

3

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių karščio, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ledų kaušeliu sudėkite tešlą rutuliukais ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų nedidelius tarpus. Kiekvieną kauburėlį lengvai šaukštu paspauskite, jei norite, apipurškite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes.

4

Kol blynai kepa, sumaišykite jogurtą su bazilikų pesto padažui. Iškepusius blynus valgykite iš karto pasidažydami į padažą.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite