APP/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žuvys

Lašiša su ryžių makaronais žaliajame padaže

Tai pirmasis pavasarinis receptas bloge šiais metais! Atėjus kalendoriniam pavasariui man norisi matyti kuo daugiau žalios spalvos ir valgyti kuo lengvesnį bei gaivesnio skonio maistą. Šis receptas, kurį užtikau sename BBC Good Food žurnale, visų pirma mane suviliojo savo skaisčiai žalia spalva bei greitu paruošimu, bet paragavus sužavėjo ir savo azijietišku skoniu. Taip, viename puode ruošti lašišą su ryžių makaronais, išbandžiau pirmą kartą, bet pasiteisino visais 100 procentų. Užtrukau vos 25 minutes ir jau vakarieniavome!

Atėjus pavasariui iš parduotuvės vis dažniau parsinešu šaldytų žalios spalvos daržovių: špinatų, žirnelių, brokolių, šparaginių pupelių. Šias šaldytas daržoves mėgstu ir naudoju dažniausiai. Ankstyvas pavasaris – toks laikas, kai vietinių daržovių kokybė ir atsargos jau pradeda vis mažiau tenkinti, todėl dažnai jas keičiu kokybiškomis šaldytoms daržovėms. O prie jų visada tinka žuvis, kurią jau kuris laikas įpratau troškinti kokosų piene. Šiam patiekalui, pradžioje kokosų piene patroškinu špinatus ir viską sutrinu iki vientiso žalio padažo, ir tik po to jame 5 minutes verdu greitai paruošiamus ryžių makaronus bei lašišos gabalėlius. Mano šeimai labai patiko, rekomenduoju išbandyti!

Lašiša su ryžių makaronais žaliajame padaže

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims

Be glitimo, Be laktozės

Sudėtis

  • 2 cm imbiero gabaliuko
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios žaliosios paprikos
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • 100 g šaldytų arba šviežių špinatų
  • 200 g šaldytų žirnelių
  • 1 pakelio 250 ml Santa Maria 24 proc. riebumo kokosų pieno
  • 250 ml vandens arba žuvies sultinio
  • 300 g lašišos be odos
  • 2 lizdelių Santa Maria ryžių makaronų
  • pusės žaliosios citrinos
  • aliejaus kepti
  • svogūnų laiškų apibarstyti
  • druskos pagal skonį

Eiga

1

Keptuvėje ant aliejaus pakepinkite smulkintą imbierą, česnakus ir aitriąją papriką. Kalendras nuplaukite, nupjaukite kotelius ir juos supjaustykite, o lapelius atidėkite patiekalo apibarstymui. Kai smulkinti prieskoniai apkeps, suberkite pjaustytus kalendrų kotelius, trumpai pakepinkite ir supilkite kokosų pieną bei vandenį arba žuvų sultinį. Į jį sudėkite šaldytus arba šviežius špinatus, gardinkite druska ir maišydami pavirkite, kol špinatai suminkštės.

2

Paruoštą padažą supilkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos žalios masės. Sutrintą žaliąjį padažą supilkite į puodą.

3

Puodą su padažu užkaiskite, į jį įleiskite kelis ryžių makaronų lizdelius, taip, kad būtų pilnai apsemti padažo, o ant viršaus uždėkite du gabaliukus lašišos taip, kad nors pusė jų būtų apsemti padažo. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir palikite 5 minutėms lengvai virti. Jei lašišos gabaliukai nėra pilnai apsemti padažo, po kelių minučių juos apverskite, kad ir kita pusė išvirtų. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, suberkite šaldytus žirnelius. Galiausiai įspauskite žaliųjų citrinų sulčių.

4

Po 5 minučių išvirusius makaronus, paruoštą lašišą ir padažą išdalinkite į lėkštes, apibarstykite atlikusiais kalendrų lapeliais ir smulkintais svogūnų laiškais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite