APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai

Ridikėlių sviestas

Klasikinį prancūzišką ridikėlių ir sviesto derinį šį pavasarį atradau iš naujo. Pundelį šviežių ridikėlių sutarkavau, nusunkiau ir įmaišiau į minkštą sviestą, užtepiau ant prancūziškos bagetės, dar keli plonai pjaustyti ridikėlių griežinėliai ant viršaus, žiupsnelis druskos ir VOILÀ!

Patogiai ir greitai ridikėlius sutarkavau bei plonai juos supjausčiau naujomis FISKARS daržovių trintuve ir pjaustykle. Šie pagalbininkai naujoje Stiklo Namo virtuvėje bus nepakeičiami, su jais net lauko virtuvės sąlygomis patogu gaminti, kaip kokioje profesionalioje virtuvėje. Galima rinktis iš 3 rūšių: smulkios trintuvės (puikiai tinka citrinų žievelėms, imbierui ir šokoladui), daržovių pjaustyklės ir stambios trintuvės (puikiai tinka daržovėms, vaisiams ir sūriui). Nors patogiam darbui prireiks visų trijų! Visi šie įrankiai turi pirštų apsaugą. Su jais net ir mažiausius ridikėlius lengvai sutarkavau ir smulkiai supjausčiau nenusitarkavusi pirštų. Kviečiu žiūrėti video, kaip man sekėsi gaminti ridikėlių sviestą.

Ridikėlių sviestas

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • Ridikėlių sviestui:
  • 200 g minkšto sviesto
  • pundelio ridikėlių
  • žiupsnelio druskos
  • Ridikėlių sviestainiams:
  • prancūziškos bagetės
  • ridikėlių sviesto
  • pundelio ridikėlių

Eiga

1

Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis spėtų suminkštėti. Ridikėlius nuplaukite, ir smulkiai sutarkuokite. Tam darbui man labai pasitarnavo "Fiskars" smulki trintuvė. Sutarkuotus ridikėlius saikingai apibarstykite druska ir nusunkite per kiaurasamtį, kad ridikėlių sultys nutekėtų, o tarkuoti ridikėliai būtų kuo sausesni.

2

Minkštą sviestą išsukite su nusunktais tarkuotais ridikėliais, tai patogu padaryti paprasčiausiai šakute. Ridikėlius, skirtus sviestainiams plonai supjaustykite pvz. mandolina, aš tai greitai padariau "Fiskars" pjaustykle.

3

Supjaustykite prancūzišką duoną riekelėmis, gausiai aptepkite ridikėlių sviesto, o ant viršaus uždėkite plonai pjaustytų ridikėlių riekeles. Jei norite, ant viršaus dar galite apibarstyti jūros druskos.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradradarbiaujant su FISKARS LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite