APP/ Kepiniai/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Velykiniai jautienos mini Velingtono kepsniai su špinatais

Velykiniai kepiniai gali būti ir nesaldūs, o Velingtono jautienos kepsnys labai tinka Velykoms. Šį kartą ruošiau mini Velingtono kepsnius iš 60 dienų brandintos Lietuvoje užaugintos Feel The Beef jautienos išpjovos. Tai aukščiausios kokybės lietuvišką jautiena, kurią galima būtų valgyti ir visai nekeptą, todėl Velingtono kepsnius kepiau vos 15 minučių, kad išliktų rausvi viduje t.y. pusiau žali. Ilgai brandinta jautienos išpjova tiesiog tirpo burnoje, tai tikra šventinė mėsa. Jautienos išpjova viena iš labiausiai vertinamų jautienos dalių, o 60 dienų branditos mėsos skonis tampa intensyvus, lyginamas net su parmezano, riešutų skoniu. Tai mėsa verta jūsų šventinio Velykų stalo!

Nors mini Velingtono kepsniai atrodo labai šventiškai, bet pagaminti juos tikrai nesudėtinga. Labai svarbu kepant mėsą susilaikyti nuo druskos, nes patiekalas sūrumo pakankamai gaus nuo rūkytos šoninės. Kad būtų lengviau gaminti, sufotografavau visą gaminimo procesą pažingsniui. Velingtono kepsnius galima pasiruošti iš vakaro ar prieš dieną iki šventės, o šventės dieną tik aptepti kiaušinio plakiniu ir iškepti. Nors tradiciškai Velingtono kepsniai ruošiami su grybais, pavasarinę šio patiekalo versiją paruošiau su šviežiais žaliais špinatais. Linkiu lengvo pasiruošimo Velykoms!

Velykiniai jautienos mini Velingtono kepsniai su špinatais

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 amenims
Kepimo laikas: 15 min.

Velykoms

Sudėtis

  • 400 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 2 pakuočių FEEL THE BEEF 60 d. brandintos jautienos išpjovos
  • 200 g šviežių špinatų
  • 50 g svogūnų laiškų
  • apie 200 g plonai pjaustytos šoninės
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Sluoksniuotą tešlą ir jautieną išimkite iš šaldytuvo pusvalandį prieš gaminimą, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite.

2

Paruoškite špinatų įdarą. Svogūnų laiškus nuplaukite, supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, tada suberkite švarius nusausintus špinatus ir trumpai pakepinkite, kol lapeliai subliūkš. Špinatų masę susmulkinkite kapoklėje, kad žalia masė būtų vientisa, ją gardinkite druska ir pipirais.

3

Paruoškite mini Velingtono kepsnius. Mėsą išimkite iš pakuotės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, jos plauti nereikia. Mėsą iš abiejų pusių trumpai apkepkite keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po vieną minutę iš kiekvienos pusės. Palikite mėsą kiek praaušti. Ant lėkštės ištieskite 3-4 bryzelius plonai pjaustytos šoninės taip, kad jie vienas su kitu persidengtų (žiūrėkite nuotraukas apačioje), ant jų dėkite šaukštą špinatų, tada guldykite apkeptą mėsą, ant jos vėl uždėkite šaukštą špinatų ir viską apsukite šoninės juostelėmis, kuo sandariau "supakuodami".

4

Kai sluoksniuota tešla atšils ir suminkštės ją iškočiokite ir apipjaukite pagal apvalios lėkštės formą, kurios skersmuo 2 kartus didesnis nei mėsos gabalas. Suvyniotą į šoninę jautieną su špinatais dėkite per tešlos vidurį, ant viršaus uždėkite kitą, tokio pat dydžio tešlos apskritimą ir šakute apspauskite tešlą iš visų pusių. Kad abi tešlos geriau suliptų, patepkite kiaušinio plakiniu.

5

Jei norite mini Velingtonus papuošti - iš tešlos velykinių sausainių formele padarykite įvairias velykines formeles pvz. kiškučių, viščiukų. Aš puošiau kiškučio forma ir dar patepusi kiaušinio plakiniu apibarsčiau aguonomis, bei sezamais. Pyrago tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir padarykite nors vieną skylutę, kad turėtų per kur išeiti oras. Mano pyragėliuose šią funkciją atstojo velykinio kiškučio akytė, kurią padariau pradūrusi tešlą mediniu pagaliuku.

6

Mini Velingtonus kepkite įkaitintoje 220 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje. Jei norite, kad kepsnys būtų pusiau žalias ir viduje dar rausvas, kaip ir priklauso kokybiškai jautienos išpjovai, kepkite tik 15 minučių. Iškepusius Velingtono kepsnius iš karto neškite į stalą, nors jie skanūs ir visai atšalę.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEF

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite