APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

AuGalingi TAKAI su lęšiais

Penktadieniai dabar mūsų namuose dažnai virsta takadieniais! Kadangi šiltais savaitgaliais mėgaujamės kepsninėje keptais mėsos patiekalais, tai penktadieniais, balanso išlaikymui, dažnai takus ruošiu su augaliniais baltymais ir daržovėmis. Šį kartą pagrindinis takų ingredientas – vegetariškas lęšių troškinys, kuris atstoja tradicinį maltos mėsos troškinį, o šalia jo – tradicinė avokadų gvakamolė ir žaliųjų citrinų sultimis paskaninti sezoniniai ridikėliai. Jei lęšius išsivirsite iš anksto, šiuos takus, paruošite labai greitai, vos per 20 minučių! Gaminimo laiką sutrumpina ir autentiško skonio patiekalui suteikia ir SANTA MARIA Tex-Mex produktai.

Šį kartą naudojau:

Takai – puikus būdas suvalgyti daugiau daržovių! Šiuose net 8 skirtingi augalai (lęšiai, svogūnai, česnakai, aitrioji paprika, šviežios kalendros, avokadai, žaliosios citrinos, ridikėliai), o kartu ir daug lastelienos. Vienoje stiklinėje virtų lęšių (apie 200 g) yra net 18 g augalinių baltymų (9 g baltymų – 100 g virtų lęšių). Nepaisant viso augalinio gėrio, šie takai yra dar ir neatsivalgomai skanūs!

AuGalingi TAKAI su lęšiais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2-3 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 1 st. virtų žaliųjų lęšių
  • 2 svogūnų
  • 5-6 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 0,5 pakelio "Santa Maria" TACO prieskonių mišinio
  • 1 indelio aštraus "Santa Maria" TACO padažo
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui
  • šviežių kalendrų patiekimui
  • 8 "Santa maria" mažų tortilijų
  • Gvakamolei:
  • 1 prinokusio avokado
  • ketvirčio žaliųjų citrinų
  • druskos ir aitriųjų paprikų pagal skonį
  • šaukšto smulkintų šviežių kalendrų
  • Ridikėliams:
  • pundelio ridikėlių
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • pusės nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • aitriųjų paprikų ir druskos pagal skonį

Eiga

1

Paruoškite lęšių troškinį. Svogūnus su česnakais nulupkite ir smulkiai supjaustykite, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas, taip pat supjaustykite. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite svogūnus su česnakais, suberkite smulkintas aitriąsias paprikas. Kai daržovės apkeps, suberkite iš anksto virtus žaliuosius lęšius, maišydami juos pašildykite. Ant lęšių užberkite Taco prieskonius ir užpilkite Taco padažą, išmaišykite, užvirkite, trumpai pašildykite. Palikite troškinį iki valgymo šiltai.

2

Paruoškite gvakamolę. Avokado minkštimą šakute sutrinkite kartu su žaliųjų citrinų sultimis, druska ir prieskoniais iki vientisos masės. Suberkite smulkintas šviežias kalendras.

3

Paruoškite ridikėlius. Ridikėlius plonai supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, smulkiai užtarkuokite jos žievelės, apibarstykite druska, aitriosiomis paprikomis, išmaišykite.

4

Vidutinio karštumo keptuvėje pašildykite tortilijas.

5

Formuokite takus. Ant šiltų tortilijų dėkite kelis šaukštus lęšių troškinio, užkrėskite gvakamolės, uždėkite skanintų ridikėlių, šviežių kalendrų. Valgykite, kol troškinys dar šiltas.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite

[mc4wp_form id=”6146″]