Mėsa/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Meksikietiška Fajita su vištiena

Liko tik keli paskutiniai vasaros savaitgaliai, kurie yra ir pačios didžiausios derliaus šventės. Dabar ne tik pomidorų, bet ir pats vietinių paprikų sezonas. Verta pasiruošti Tex-Mex fiestą!

Kai prie stalo susirenka gausesnis draugų būrys, smagu vaišintis tokiu maistu, kuriuo lengva dalintis ir kiekvienas, pagal savo skonį, ingredientus gali pasirinkti pats. Gal todėl takų vakarėlis visiems taip patinka! Takų būna įvairių, bet vieni populiariausių Fajita – marinuota kepta mėsa su svogūnais ir paprikomis. Fajita receptas priklauso Tex-Mex virtuvei ir gali būti gaminamas iš jautienos arba vištienos. Daržovių ir mėsos marinatui puikiai tinka skystas saldus aitriųjų paprikų marinatas, kurį dar praturtinu apelsinų, žaliųjų citrinų sultimis ir maltais kuminais.  Tokį marinatą galite išbandyti su įvairia mėsa. Tada beliks pašildyti tortilijų paplotėlius, sumaišyti jogurtinį padažą ir sustojus visiems aplink kepsninę laukti, kol iškeps vištiena su daržovėmis. 

Šis receptas iš el. knygos “Susitikime prie grilio”, kurią kartu su 12 skaniausių kepsninės receptų galite visai nemokamai parsisiųsti iš mano tinklaraščio.

Meksikietiška Fajita su vištiena

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 45 min. ir marinavimas

Sudėtis

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • SANTA MARIA saldaus aitriųjų paprikų skysto marinato
  • 4 spalvotų paprikų
  • 4 vidutinio dydžio svogūnų
  • 2 šaukštelių malto SANTA MARIA kumino
  • 1 apelsino
  • 1 žaliosios citrinos
  • druskos pagal skonį
  • Jogurtiniam padažui:
  • 200 ml graikiško jogurto
  • 1 šaukšelio SANTA MARIA malto kumino
  • 1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių
  • 1 šaukšto kokybiško alyvuogių aliejaus
  • Patiekti:
  • 8 mažųjų SANTA MARIA tortilijų
  • šviežių kalendrų lapelių
  • žaliųjų citrinų skiltelių
  • jogurtinio padažo

Eiga

1

Paruoškite daržovių ir vištienos marinatą. Saldų aitriųjų paprikų padažą sumaišykite su vieno apelsino ir vienos žaliosios citrinos šviežiai išspaustomis sultimis, įberkite malto kumino, druskos. Marinatą gerai išmaišykite.

2

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plunksnelėmis. Iš paprikų išimkite sėklas ir taip pat supjaustykite riekelėmis. Daržoves suberkite į marinavimui skirtą formą arba užsegamą maišelį ir užpilkite dalimi paruošto marinato.

3

Į kitą maišelį dėkite nuplautas, nusausintas vištienos krūtinėlės ir užpilkite likusiu marinatu. Daržoves ir vištieną palikite marinuotis kelias valandas iki kepimo.

4

Kepsninę įkaitinkite iki 200 laipsnių kepimui ant tiesioginės kaitros. Daržovių kepimo keptuvėlėje su skylutėmis pirma apkepkite svogūnus apie 8 minutes, iškepusius išberkite ir uždenkite folija, kad neatauštų. Toje pat keptuvėlėje iškepkite ir pjaustytas paprikas, vis pamaišant, jos turėtų iškepti per 10 minučių. Iškepusias taip pat uždenkite, kad neatauštų.

5

Tada iškepkite vištienos filė. Mėsą padėkite ant grotelių ir kepkite vartydami apie 8-10 minučių, priklausomai juo krūtinėlių dydžio. Iškepusią mėsą uždenkite folija ir palikite 5-10 minučių pailsėti.

6

Pašildykite tortilijų paplotėlius ant kepsninės grotelių. Jas apkepkite labai trumpai iš abiejų pusių, kol pradės pūstis. Kad paplotėliai neatšaltų, pridenkite rankšluostėliu.

7

Paruoškite jogurtinį padažą. Jogurtą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, maltu kuminu ir druska.

8

Vištieną supjaustykite, berkite keptų svogūnų ir paprikų, viską apibarstykite šviežiomis kalendromis. Šalia statykite jogurtinį padažą ir pašildytas tortilijas. Kiekvienas, pagal savo skonį, susikonstruos takus su daržovėmis, vištiena, padažu ir šviežiomis kalendromis.

9

Išbandykite kitaip: namų virtuvėje svogūnus ir paprikas lengvai iškepsite keptuvėje, o vištienos krūtinėlės įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio orkaitėje per 15-20 minučių.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite