APP/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Vegetariški takai su pupelėmis ir bolivinėmis balandomis (Quinoa)

Darbo dienos vakarienėms stengiuosi kuo dažniau ruošti vegetariškus patiekalus. O, kad daržovių patiekalai būtų sotesni, juos praturtinu ankštinėmis ir grūdinėmis kultūromis. Tęsdama spalio TACO antradienių tradiciją taip pat gaminu vegetariškai.

Takai – tokie universalūs, į juos įvynioti galima viską ką tik mėgstame, bet aš stengiuosi, kad jų ingredientai būtų artimi meksikietiškai virtuvei. Šiems takams parinkau iš Pietų Amerikos kilusias bolivines balandas (angl. quinoa) ir pupeles. Savaitgaliais mėgstu pupelių išsivirti iš anksto ir laikyti jas šaldytuve iki 4 dienų, kol prireiks. Labai patogus įprotis, o ir konservuotų pirkti neprireikia. Kadangi vietinių pomidorų sezonas jau visai į pabaigą, pupeles su bolivinėmis balandomis skaninau jau paruoštu Santa Maria Taco pomidorų padažu, kurį galima pasirinkti aštaus arba švelnaus skonio. Šie padažai yra gaminami visai be cukraus. O takams, kaip visada, naudojau savo pamėgtas mažasias tortilijas. Šį spalį jau gaminau: takus su traškia žuvimi, takus su keptais moliūgais, pupelėmis ir kukurūzais, takus su greitai paruošiama vegetariška fajita. Tikiuosi, išsirinksite, tuos, kurie jums pasirodys skaniausi. Spalvotų TACO antradienių!

Vegetariški takai su pupelėmis ir bolivinėmis balandomis (Quinoa)

4 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3-4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

TACO antradienis

Sudėtis

Eiga

1

Gilesnėje keptuvėje aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnakus, kol apskrus. Tada supilkite takų padažą, suberkite takų prieskoniu, išmaišykite ir kelias minutes pakaitintikte. Galiausiai suberkite virtas pupeles, išvirtas bolivinių balandų kruopas ir viską ant žemos temperatūros vis pamaišant troškinkite, kol sušils.

2

Paruoškite jogurtinį kalendrų padažą. Visus ingredeintus sudėkite į kokteilinę ir suplakite į vientisą padažą.

3

Tortilijas pašildykite sausoje keptuvėje, laikykite šiltai užkloję rankšluostėliu arba folija.

4

Sūrį smulkiai papjaustykite, kalendrų lapelius pasmulkinkite, avokadą supjaustykite ir neškite į stalą kartu su šiltomis tortilijomis, jogurtiniu kalendrų padažu ir keptuvėje paruoštu troškiniu. Kiekvienas pagal savo skonį pasiruoš takus iš pateiktų ingredientų.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite