APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Kaziuko meduoliai su ruginiais miltais ir kardamonu

Vargiai šiuos meduolius galima būtų pavadinti tradiciniais Kaziuko mugės meduoliais, bet skaniais, traškiais ir aromatingais, tai jau tikrai. Ilgai ieškojau originalaus tradicinių Kaziuko meduolų recepto, bet nei kulinarinėse knygose, nei interneto receptinėse jo neradau. Priėjau išvados, kad Kaziuko meduolius kas kaip moka, taip ir kepa, todėl knygoje „Metai už stalo“ susiradau „Starkaus meduoliukų“ receptą, jį kiek adaptavau pridėjusi ruginių miltų ir kardamono, o iškepusius puošiau natūralių spalvų glajais iš citrinos, spanguolių sulčių, bei šokoladinio cukraus.

Savaitgalį Vilniuje šurmuliavusioje tradicinėje Vilniaus Kaziuko mugėje, šį kart meduolių nepirkome, juos su dukra kepėme ir puošėme pačios. Man Kaziukas niekaip neįsivaizduojamas be trijų svarbiausių savo atributų – verbų, baronkų (jų receptas čia) ir meduolių „Kaziuko širdis“, puoštų spalvotais glajais.

Kaziuko meduoliai su ruginiais miltais ir kardamonu

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 30 didelių širdelių
Gaminimo laikas: 20 min. + 30 min. šaldymui Kepimo laikas: 10 min.

Sudėtis

  • 150 g. rupių ruginių miltų
  • 350 g. kvietinių miltų (550D)
  • 100 g. sviesto
  • 200 g. medaus
  • 200 g. rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • Raudonam glajui:
  • 2 v.š spanguolių sulčių
  • 6 v.š. cukraus miltelių
  • Baltam glajui:
  • 2 v.š citrinos sulčių
  • 6 v.š. cukraus miltelių
  • Rudam glajui:
  • 2 v.š citrinos sulčių
  • 6 v.š. šokolado skonio cukraus miltelių

Eiga

1

Prieš kočiojant, kad tešla neliptų, stalą pabarsčiau ruginiais miltais ir dar kiek užbėriau ant pačios tešlos. Tešlą dalimis iškočiojau apie pusės centimetro storio ir sausainių širdies forma spaudžiau sausainius. Meduolius sudėjau kepti į skardą išklotą kepimo popieriumi, kepiau apie 10 minučių, kol meduoliai gražiai iškepė. Kadangi mano širdelės forma pakankamai didelė, tai standartinėje kepimo skardoje kepė tik po 6 meduolius.

2

Glajui, išspaudžiau citrinos sultis, per sietelį pertryniau ir išspaudžiau šviežias spanguoles. Sultis sumaišiau su cukraus milteliais, kad gautųsi tirštoka masė ir abi su dukryte mediniais kepsnių pagaliukais „tapėme“ meduolius. Meduolius palikome pusvalandžiui, kad glajus pilnai sukietėtų ir išdžiūtų.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite