APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Triušienos kulšelės troškintos obuolių sultyse su džiovintais vaisiais

Tai puikus patiekalas savaitgalio pietums. Obuolių sultyse troškinta triušiena tampa saldžiarūgštė, minkšta, o cinamonas ir džiovinti vaisiai jai suteikia pikantiškumo. Prie tokių kulšelių labai tinka salstelėjusi ir gelsva bulvių-moliūgų košė. Labai skanu.

Panašiai triušieną troškinau per praeitas Velykas, tik abrikosų nedėjau. Per Kalėdas pas draugus valgydama labai skaniai obuolių sultyse paruoštą triušį, prisiminiau šį receptą. Kadangi mano šaldytuve savo eilės laukė vyro močiutės augintas triušis, net nedvejojau, kaip jį gaminsiu. Turėjome nuostabiai skanius sekmadieninius šeimyninius pietus.

Kiek kitokią šio recepto versiją rasite ir mano knygoje “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”.

Triušienos kulšelės troškintos obuolių sultyse su džiovintais vaisiais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 90 min.

Sudėtis

  • 4 triušienos kulšelių
  • 1  svogūno
  • 2 morkų
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • 1 l natūralių obuolių sulčių
  • po 1 šaukštelį malto cinamono ir džiovinto čiobrelio
  • maltų juodųjų pipirų, cukraus ir druskos, pagal skonį

Eiga

1

Pirmiausiai triušieną ištryniau cinamonu, čiobreliais, druska ir maltais pipirais. Keptuvėje ant mažo kiekio aliejaus apkepiau triušienos kulšeles, o apkepusias sudėjau į troškinimo indą.

2

Toje pačioje keptuvėje apkepiau plunksnelėmis pjaustytą svogūną, kurį irgi sudėjau į indą prie triušienos.

3

Ant mėsos su svogūnais pyliau namines obuolių sultis ir kartu į puodą subėriau apskritimais pjaustytas morkas bei švarius džiovintus vaisius. Geriausiai būtų, kad taip paruošta mėsa, nors kelias valandas pastovėtų, o geriausiai per naktį, tada obuolių sultys spėtų įsigerti į mėsą ir džiovintus vaisius.

4

Prieš troškinant į puodą dar supyliau 0,5 l. vandens ir skaninau druska bei cukrumi. Triušieną troškinau apie 1,5 valandos 180 laipsnių orkaitėje.

5

Kol troškinosi triušiena prie jos paruošiau bulvių-moliūgų košę. Ją gaminau, kaip įprastai, tik ¼ bulvių keičiau moliūgu, kuris suteikė daugiau saldumo ir gelsvos spalvos.

6

Gerai troškintos triušienos kulšelės turi būti visai minkštos, bet nesukritusios.

Gali patikti

4 komentarai

  • Atsakyti
    sanpaulija
    2013-09-24 at 2:37 pm

    Sakykite, o troškinant triušieną, ji turi būti su kaupu apsemta ar šiek tiek kyšoti virš sulčių ir vandens mišinio?Troškinant ant viryklės man ji dažnai išsausėja, nes ko gero neatitaikau skysčio kiekio ir virimo temperatūros…

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-02-03 at 10:47 pm

      Troškinant triušieną reikia pilti skysčio tiek, kad apsemtų mėsą ir troškinti ant žemos temperatūros. Nuo obuolių sulčių mėsa labiau suminkštėja ir greičiau išsitroškina.

  • Atsakyti
    renata
    2018-05-09 at 2:00 pm

    Isbandziau ir buvo pasakiskai skanu. Siulau visiems kas megsta cinamona.

    • Atsakyti
      Renata
      2018-05-10 at 6:21 pm

      Smagu, kad patiko 🙂 Aš irgi pagal šį receptą dažnai ruošiu triušieną, nes vienas mėgstamiausių.

    Komentuokite