Kiekvieną rudenį išbandau vis naują obuolių pyrago receptą, šį įtrauksiu į savo mėgstamiausiųjų sąrašą! Jis atitinka visus mano kriterijus – yra labai skanus, visi jo ingredientai yra maistingi ir naudingi bei pyragas yra su mažiau cukraus ir tikrai ne per saldus. Šio pyrago cinkelis – traškūs ir kvapnūs cinamoniniai trupiniai ant viršaus.
Šiam pyragui sumažinau cukraus kiekį, pyliau ypač tyrą alyvuogių aliejų, jogurtą, bėriau šviesius speltų miltus, į tešlą įpjausčiau daug saldžiarūgščių rudeninių obuolių ir naudojau už skonį apdovanotąjį SANTA MARIA cinamoną. Šis cinamonas yra apdovanotas prestižiniame “Superior Taste Awards“ skonio konkurse, o įvertinimas reiškia, jog garbinga ir nepriklausoma 250 profesionalių šefų ir somelje žiuri jį įvertino net 8-9 balais!
Kviečiu ir jus išbandyti!
Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada įplakite alyvuogių aliejų ir jogurtą. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Skystuosius ir sausuosius pyrago ingredientus apjunkite į vientisą tešlą. Į ją nedidelėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius ir įmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu, o jos apačią išklokite kepimo popieriumi. Į kepimo formą supilkite paruoštą pyrago tešlą. Pagaminkite cinamoninius trupinius. Minkštą sviestą rankomis sutrinkite su cinamonu ir ruduoju cukrumi. Trupinius užbarstykite ant pyrago tešlos ir pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40-45 minutėms. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite įkišdami medinį dantų krapštuką, įkištas ir ištrauktas jis turi būti sausas. Pyragą palikite trumpam praaušti kepimo formoje, tad jį išimkite ir aušinkite ant grotelių. Praaušusį galite apibarstyti cukraus milteliais, bet nebūtina. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAObuolių pyragas su cinamoniniu traškiu
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai