Desertai/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Moliūginis šokoladainis

Sezoninis ir maistingas šokoladainis su moliūgų tyre, kuriame visiškai nesijaučia moliūgų! Nežinau, ar gali būti dar būti mažiau nuodėmingas savo sudėtimi skanumynas, kurio skonis nuo to nei kiek nenukenčia. Nei vienas, ragavęs šio šokoladainio, nesugebėjo atspėti kad jame paslėpiau moliūgą, ir kad jis keptas be miltų bei sviesto.

Moliūgų tyrė (naudokite gerai nuvarvintą) jam suteikia drėgmės ir maistingumo, bet jos skonis ištirpstą šokolade. Vietoj įprastai naudojamo sviesto, šiam šokoladainiui reikės žemės riešutų sviesto, geriau traškaus, jis kepiniui suteiks malonaus traškumo. Saldumui – natūralus klevų sirupas. Miltų šiam kepiniui irgi neprireiks, jį puikiai sutirštins kakavos milteliai. Aišku, šokoldainiui prireiks daug juodojo šokolado! Kvapnumui į jo tešlą bėriau apdovanotąjį cinamoną ir dar šiek tiek ant jau iškepusio pyrago viršaus. Čia būtų puikiai tikę ir kvapnūs moliūgų pyrago prieskoniai, kuriuos nesunku susimaišyti namuose. Tokį pyragą paruošiau vos per 10 minučių, iškepiau per 25 minutes, ilgiausiai teko laukti kol jis pilnai atšals. Todėl rekomenduoju jį kepti iš vakaro, o ryte tik beliks apšlakstyti šokoladu, apibarstyti cinamonu, supjaustyti ir skanauti. Supjaustytą sandariame indelyje šaldytuve jį galėsite laikyti iki savaitės ir vis pasimėgauti nedideliu gabalėliu maistingojo šokoladainio.

Moliūginis šokoladainis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 20x20 cm kepimo formai
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 25 min.

Be gliuteno, be laktozės

Sudėtis

  • 180 ml arba 3/4 stiklinės žemės riešutų sviesto (geriau traškaus)
  • 180 ml arba 3/4 stiklinės nusunktos moliūgų tyrės
  • 2 kiaušinių
  • 120 ml arba 1/2 stiklinės klevų sirupo
  • 1 šaukštelio malto SANTA MARIA cinamono
  • 120 ml arba 1/2 stiklinės tamsių kakavos miltelių
  • 1/2 šaukštelio SANTA MARIA kepimo miltelių
  • 120 ml arba 1/2 stiklinės tamsaus šokolado lašelių
  • žiupsnelio druskos
  • Viršui:
  • 50 g juodojo šokolado
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • SANTA MARIA cinamono apibarstyti

Eiga

1

Į nuvarvintą moliūgų tyrę įmuškite du kiaušinius ir gerai išmaišykite, tada sukrėskite riešutų sviestą ir supilkite klevų sirupą, gerai išsukite į vientisą masę.

2

Į sietelį suberkite kakavos miltelius, cinamoną, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir viską persijokite tiesiai į paruoštą skystąją tešlos dalį, suberkite šokolado lašelius bei išmaišykite.

3

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite paruoštą tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių karštyje apie 25 minutes. Iškepusį palikite gerai ataušti. Geriausia iškepti jį iš vakaro ir palikti per naktį atšalti.

4

Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi ir juo apšlakstykite šaltą šokoladainį bei apibarstykite cinamonu. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir laikykite šaldytuve iki savaitės.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite