APP/ Daržovės/ Visi receptai/ Žiema

Blyneliai su kopūstais japoniškai

Užbaigusi šventinį laikotarpį, jungiuosi ir aš į daržovingo sausio iššūkį! Šiemet nenoriu jokių kraštutinumų ir pasižadėjimų, kurių pilnai neįvykdysiu, jausiuosi nepatogiai ar priversiu nepatogiai jaustis savo šeimos narius. Su šeima sutarėme, kad visą sausį darbo dienomis valgysime daugiau daržovių bei žuvies, o mėsą ir saldumynus pasiliksime tik savaitgaliams. Pirmas naujasis receptas į kasdienių bemėsių receptų rubriką – šie kopūstų blyneliai su japoniško skonio vasabi ir sezamų prieskonių mišiniu.

Mano nuostabai burokine tarka tarkuotus kopūstų blynelius buvo labai patogu kepti ir vartyti, jie buvo traškūs, kaip gerai iškepti bulviniai blynai, o ypatingo skonio suteikė mano pamėgtas Santa Maria “Wasabi&Sezame” prieskonių mišinys. Šį prieskonių mišinį pamėgau kepdama cukinijų lazdeles orkaitėje, kurios vasarą ir rudenį buvo vienas populiariausių receptų bloge. Tokie kopūstų blyneliai galėtų būti puikus pakaitalas tradiciniams bulviniams blynams. Juos patiekti rekomenduoju su tiršto jogurto ir sezamų pastos bei minėtų prieskonių padažu. Kopūstų blyneliai patiko visai šeimai, juos tikrai kepsiu dar ne kartą!

Blyneliai su kopūstais japoniškai

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Daugiau daržovių

Sudėtis

  • 500 g baltagūžio kopūsto
  • 1 svogūno
  • 2 kiaušinių
  • 6 šaukštų šviesių speltų miltų
  • 1 šaukšto "Santa Maria" prieskonių mišinio "Wasabi&Sezame"
  • 1 šaukštelio druskos
  • aliejaus kepti
  • sezamų ir svogūnų laiškų apibarstyti
  • Padažui:
  • 6 šaukštų graikiško jogurto
  • 1 šaukšto sezamų pastos
  • 1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio "Santa Maria" prieskonių mišinio "Wasabi&Sezame"
  • druskos pagal skonį

Eiga

1

Kopūstą sutarkuokite burokine tarką. Jei turite virtuvinį kombainą su tarkavimo funkcija, būtinai jį įdarbinkite, greičiau ir lengviau atliksite šį darbą. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2

Tarkuotus kopūstus ir pjaustytus svogūnus gerai sumaišykite su kiaušiniais, druska ir prieskoniais, tada įmaišykite miltus.

3

Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus ir taps traškūs. Iškepusius blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Sudėję į lėkštę apibarstykte sezamų sėklomis ir pjaustytais svogūnų laiškais.

4

Paruoškite padažą sumaišydami visus, jam skirtus ingredientus, ir patiekite su dar karštais kopūstų blyneliais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Jurga
    2022-01-12 at 8:23 pm

    Puikus receptas! Greita ir skanu. Vasabi neturėjau, tai su taco prieskoniais irgi gerai 🙂
    Ačiū

  • Komentuokite