Jei pas jus ant palangės, o gal jau ir darže užderėjo nemažas svogūnų laiškų derlius ar iš turgaus parsinešėte gražiausią svogūnų laiškų puokštę ir galvojate, kaip skaniau juos sunaudoti – rekomenduoju išbandyti kiniškus blynelius, įdarytus svogūnų laiškais.
Pati juos šiemet pagaminau pirmą kartą, nors senokai varvinau seilę, žiūrėdama į šį kinišką receptą. Blynų tešlai neprireiks nei kepimo miltelių, nei mielių, ji minkoma tik iš vandens ir miltų. Šiems blynams gaminama plikyta tešla, kai į miltus pilamas labai karštas vanduo. Svarbiausia, gaminant šiuos blynus – neskubėti ir duoti paruoštai tešlai bei jau suformuotiems blyneliams pailsėti. Visą skonį šiems blyneliams suteikia svogūnų laiškai ir padažas, į kurį merkiami blyneliai. Padažą gaminau iš švelnaus Santa Maria sojų ir austrių padažo, ryžių acto, skrudintų sezamų aliejaus, o gardinau tarkuotu imbieru, skrudintomis sezamų sėklomis, atlikusiais nuo blynų pjaustytais svogūnų laiškais. Tikras kiniškas skonis, kai norisi valgyti… valgyti ir sunku sustoti!
Miltus sumaišykite su druska, jų viduryje padarykite duobute ir supilkite karštą vandenį (ne verdantį, bet karštą) bei šaukštą aliejaus. Miltus su karštu vandeniu pirma išmaišykite mediniais valgymo pagaliukais, po to minkykite rankomis, kol apsijungs į vientisą tešlą. Tešlos rutuliuką susukite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui pailsėti. Po pusvalandžio tešlą padalinkite į keturias lygias dalis. Kiekvieną tešlos dalį kočėlu iškočiokite į kuo plonesnį tešlos lakštą. Kiekvieną iškočiotą tešlos apskritimą aptepkite aliejumi, apibarstykite pjaustytais svogūnų laiškais ir suvyniokite į ritinėlį. Suvyniotą tešlą susukite į "sraigę" ir paspaudę rankomis iškočiokite dar kartą kočėlu, kad gautumėte storą blyną. Blynus uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pailsėti. Kol blyneliai "ilsisi" paruoškite padažą. Sumaišykite sojų ir austrių padažus su sezamų aliejumi, ryžių actu, berkite pjaustytus svogūnų laiškus, sezamus, aitriųjų paprikų dribsnius, įtarkuokite imbiero. Viską išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir kepkite po vieną blynelį ant vidutinės temperatūros po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Blynelius supjaustykite ir valgykite pasidažydami į padažą. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA Kiniški blyneliai su svogūnų laiškais
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai