APP/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Pikantiškas blynų tortas su varškės kremu, ikrais ir lašiša

Užgavėnės – geriausia proga blynų tortui! Jam iškepiau visą kalną lietinių blynų, kuriuos pertepiau trintu varškės, grietinės ir krapų padažu, tarp sluoksnių barsčiau raudonųjų ikrų, apdėliojau sūdytos lašišos riekelėmis ir spaudžiau grietinės rožytes ant torto viršaus. Bet pats svarbiausias šio recepto ingredientas – gera nuotaika! Kad blynų kepimas neprailgtų – pasileiskite mėgstamą muziką ir pasirinkite tinkamą keptuvę!

Maniškė FISKARS lietinių blynų keptuvė tarnauja jau ne vienerius metus ir vis dar kaip nauja, todėl dąsiai ją rekomenduoju. Ši Fiskars Hard Face serijos 22 cm skersmens keptuvė skirta omletų ir lietinių blynų intensyviam naudojimui, jos nelimpančios savybės išsiskiria ilgalaikiu patvarumu, o storas pagrindas vienodai paskirsto karštį. Man labai patinka, kad Fiskars keptuves galima plauti indaplovėje, tai labai palengvina jų priežiūrą. Jei šiom Užgavėnėm ir kiekvienam sekmadienio blynadieniui svajojate apie naują patogią keptuvę – išbandyta, ši džiugins ne vienerius metus. Kaip aš kepiau šį pikantišką blynų tortą, kviečiu žiūėti šiame video Facebook arba Instagram. Laikas kepti blynus! Skanių Užgavėnių!

Pikantiškas blynų tortas su varškės kremu, ikrais ir lašiša

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 12 asmenų
Gaminimo laikas: 60 min. ir šaldymas

Sudėtis

  • Blynams:
  • 4 didelių kiaušinių
  • 2 stiklinių pieno
  • 2 stiklinių šilto vandens
  • 3 stiklinių šviesių kvietinių miltų
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukštelio druskos
  • 4 šaukštelių cukraus
  • Varškės kremui:
  • 500 g riebios varškės
  • 500 g riebios grietinės
  • puokštės šviežių krapų
  • druskos pagal skonį
  • Papuošimui:
  • indelio raudonųjų ikrų
  • 300 g plonai pjaustytos sūdytos lašišos riekelių
  • 4 šaukštų riebios grietinės
  • šviežių krapų šakelių
  • Patiekimui:
  • grietinės ir krienų padažo

Eiga

1

Pimiausiai, užmaišykite lietinių blynų tešlą. Kiaušinius konditerine šluotele išplakite su lydytu sviestu, druska ir cukrumi, supilkite šiltą vandenį ir pieną, gerai išmaišykite bei per sietelį įsijokite miltus. Lietinių tešlą gerai išplakite konditerine šluotele, kad nebeliktų miltų gumulėlių ir palikte valandai, tešlos išbrinkimui.

2

Kol tešla brinksta, galite pasiruošti varškės kremą. Varškę su grietine ir pjaustytais krapais sukrėsite į galingą kokteilinę bei sutrinkite iki vientisos žalios masės. Kremą skaninkite druska pagal skonį.

3

Lietiniams blynams skirtoje sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius blynus. Iš šio tešlos kiekio turėtumėte iškepti apie 25 blynus.

4

Pertepkite blynų tortą. Blynus po vieną plonai tepkite paruoštu varškės kremu ir dėkite vieną ant kito vis paspausdami rankomis. Ant kiekvieno blyno sluoksnio dar pabarstykite raudonųjų ikrų. Kai visi blynai bus sutepti ir pavirs tortu, jo šonus ir viršų aptepkite likusiu kremu.

5

Puoškite tortą. Suteptą tortą apdėliokite plonai pjaustytomis lašišos riekelėmis, kad jis visas būtų padengtas lašiša. Kaip aš tai darau, žiūrėkite video. Papuošimui ant torto įspauskite grietinės rožytes, ant jų berkite atlikusius ikrus ir puoškite šviežiais krapais.

6

Tortą kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą sustingti. Patiekite su grietinės ir krienų padažu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISKARS LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite