Kepiau labai skanius blynus su tarkuotais obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis. Šie blynai, jau kurį laiką, yra mano mėgstamiausi, jie išsipūtę ir skanūs, kaip tikros bandelės. Blynai labai skanūs ir vieni, bet dar skanesni užpilti skystu medumi ir apibarstyti aguonomis.
Šiandien Užgavėnės! Šiandien Vilniuj sninga ir visai nepanašu, kad už dešimties dienų jau kalendorinis pavasaris. Labai laukiu žalios žolės, skaisčios saulės ir lengvų batelių… Visu balsu šiandien šauksiu „Žiema, žiema bėk iš kiemo!“, nes vakare nusimato daug blynų, kaukių ir linksmybių. O pavasaris irgi jau bus visai ne už kalnų.
Nors šiuos blynus kepiau Užgavėnėms, bet jie kuo puikiausiai tiks ir tingiam eiliniam savaitgaliui.
Blynai su tarkuotais obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis
Užgavėnėms
Sudėtis
- 2 kiaušiniai
- 2 arbat. š. cukraus
- 300 ml. pieno
- 300 g miltų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- 60 g. tirpinto sviesto
- 2 tarkuotų obuolių
- 50 g. dž. spanguolių
- 1 arbat. š. vanilinio cukraus
- sviesto (kepimui)
- Pateikimui:
- medaus
- aguonų
Eiga
Kiaušinius susiplakiau su cukrumi ir tirpintu sviestu, tada supyliau pieną ir lengvai išmaišiau.
Atskirame inde sumaišiau miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
Miltų mišinį supyliau į tešlą ir gerai išsukau.
Į tešlą sudėjau tarkuotus burokine tarka obuolius ir nuplautas spanguoles.
Lengvai įkaitusią keptuvę patepiau sviestu ir kepiau nedidelius blynelius. Blyneliai gerai kyla ir kepa pakankamai greitai.
Iškepusius dėjau vieną ant kito, kad greit nepraauštų ir skaninau medumi su aguonomis.
28 Comments
Neringa
2012-02-21 at 3:46 pmatrodo puikiai, nuotraukos fantastiskos, reiks isbandyti!
Rennie
2012-02-21 at 8:08 pmDėkui, Neringa, kai išbandysi parašyk ar patiko 🙂
egidija
2012-02-21 at 4:01 pmpirma nuotrauka tokia wow. močiutiška, jauki, skani. och man tokią lėkštikę blynų…
Rennie
2012-02-21 at 8:12 pmEgidija, jei galėčiau tą lėkštikę Palangon nuskaraidinčiau 🙂
Citrina ir bulvė
2012-02-21 at 4:33 pmPuikūs blyneliai 🙂 Su Užgavėnėmis, Rennie!
Rennie
2012-02-21 at 8:13 pmDėkui! Tave irgi su Užgavėnėmis, sočių metų!
Viktorija
2012-02-21 at 8:38 pmLabai jaukios nuotraukos! Aš šiandien pusryčiams ir pietums tiek blynų prisivalgiau, kad vakarienei jau nebekepiau 🙂
Rennie
2012-02-21 at 8:46 pmViktorija, tai labai sveikai padarei 🙂 Dėkui už komplimenus.
Vilma
2012-02-21 at 8:45 pmO nuotraukos išties labai jaukios ir šviesios. Atrodo taip šilta, gera ten prie stalo, kur garuoja šiltutėliai minkštutėliai gardutėliai blynai 🙂 Aš nors ir valgiau šiandien blynų, bet šių neatsisakyčiau dabar 🙂
Rennie
2012-02-21 at 8:50 pmAčiū, Vilma, šį kart pavyko dar dienos šviesoje nufotografuoti, gal dėl to taip ir atrodo:) Su Užgavėnėm!
Reda
2012-02-22 at 8:08 amO blynų dailumas, o nuotraukų grožis! Visas įrašas tiesiog dvelkia jaukumu 🙂 tiesa, o sevizas fantastiškas, labai gražus!
Blynai irgi bus išbandyti!
Rennie
2012-02-22 at 11:03 amDėkui, Reda, o puodelis su arbatinuku mano pusrytinis, kiekvieną rytą iš jo žalią arbatą su citrina geriu 🙂 Man irgi jis labai patinka, kažkada gavau dovanų 🙂 O blynus išbandyk ir parašyk kaip patiko.
Rūta
2012-02-22 at 12:55 pmBlynai – kai iš močiutės pasakos 😉
Rennie
2012-02-22 at 1:13 pmRūta, 😉
Vilma
2012-02-22 at 1:05 pmPrisidedu prie liaupsių blynams ir nuotraukai – nepaprastai skaniai ir gražiai atrodo! 🙂 Blynus išsisaugau, prie progos bandysiu.
Rennie
2012-02-22 at 1:15 pmVilma, smagu tave girdėti 🙂 Šie blynai pas mus savaitgaliais dažnai kepami.
Aušra
2012-02-23 at 5:45 amPrisidedu ir as!! Myliu Myliu Myliu as tavo irasus!!
Rennie
2012-02-23 at 9:43 pmDėkui Aušra, jau pradedu rausti 🙂
Asta
2012-02-23 at 7:16 amNors Užgavėnės jau praėjo, bet mielai tokius blynus valgyčiau bet kuriuo metų laiku 🙂
O nuotraukos tai tikrai vertos pagyrimo!
Rennie
2012-02-23 at 9:45 pmAsta, pabandyk kokį savaitgalį išsikepti, jie puikūs 🙂
Milda
2012-03-01 at 9:58 amŠeštadienio pusryčiams prieš Knygų mugę tai buvo patys skaniausi blyneliai!! Valgėme su šaldytomis mėlynėmis, kitą kartą būtinai reikės pamėginti su medumi. Ačiū už receptą!
Nepakartojamos nuotraukos 🙂
Rennie
2012-03-01 at 1:48 pmDėkui, Milda, aš šeštadienį irgi knygų mugėje buvau 🙂
Blynai su tarkuotais obuoliais - Blynai blyneliai | Neringos blogas
2013-02-13 at 12:01 pm[…] Recepto šaltinis: Sezoninė virtuvė […]
Asta
2013-02-23 at 6:13 pmSkaniausi mieliniai blynai!
Jūratė
2013-09-25 at 1:36 pmLabai skanūs blynai, reiks dažniau kepti, kol obuolių yra. 🙂
Rennie
2013-11-11 at 10:19 pmSkanaus!
Kristina
2014-12-24 at 9:51 amnuostabus;-)
Lina P.
2018-10-24 at 4:14 pmAčiū, už labai skanių blynukų receptą! Aš tik miltų truputį mažiau dedu ir valgom su klevų sirupu, šie blynai to-bu-li!!! ?
P.S. Sezoninę virtuvę dažnai aplankau, čia taip gražu, jauku ir skanių idėjų pilna! Jau svajoju apie naujausią Jūsų knygą! ?