Ar valgote žuvį ketvirtadieniais? Gruzdintos stintos patiks net tiems, kurie į žuvį žiūri kreivai. Taip paruoštos žuvytės yra traškios, kauliukų visiškai nesijaučia, o jų norisi dar ir dar, kaip kokių saulėgrąžų. Žiema – pats stintų valgymo sezonas, tai valgykit ir atsivalgykit jų visiems metams!
Gruzdintos stintos
Sudėtis
- 1 kg šviežių stintų
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- 1 st. manų kruopų
- 0,5 l aliejaus (virimui)
Eiga
Stintas išdarinėjau, išėmiau vidurius, bet galvų nenupjoviau.
Žuvis apibarsčiau druska, pipirais ir apvoliojau manų kruopose.
Puode įkaitinau aliejų, jame gruzdinau stintas, kol jos tapo traškios.
Iškepusias žuveles išėmiau ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Taip paruoštas stintas skaniausia valgyti pasidažant į mėgstamą padažą.
Užrašai
P.S. Stintas pateikite su naminiu majonezu, skanintu česnakais arba graikišku jogurtu maišytu su krienais.
10 Comments
Karolina
2012-02-20 at 10:44 pmKad jau laikas miegot man paaiškėjo tada, kai pavadinime vietoj stintų perskaičiau špinatų 😀
Rennie
2012-02-21 at 8:24 pmKarolina, šviežių špinatų dar reiks kiek palūkėti:) Skanių stintų!
Edita
2012-02-21 at 7:17 amPuikūs receptai. Su manais dar nebandžiau, manau, kad tai puiki idėja 🙂
Rennie
2012-02-21 at 8:26 pmEdita, su manais gruzdintos žuvytės labai traškios, su visais kauliukais susivalgo. Skanumelis!
kristina
2012-02-21 at 8:59 amRenne, pagaliau ir į Tavo virtuvę atėjo stintos;)
Labai skaniai viskas čia žiūrisi.
Manų kruopose apvoliotų gruzdint nebandžiau. O marinuotas ir alaus tešloje esu ragavus.
Skanumėlis 🙂
Rennie
2012-02-21 at 8:30 pmĮ mano virtuvę stintos atplaukė kiek anksčiau, tik negalėjau parodyti, kol straipsnis nebuvo išėjęs. Tikiuosi, dar visą mėnesį galėsime stintomis mėgautis 🙂
Maisto Diletante
2012-02-21 at 10:23 amPirmas ir trečias receptas labai vilioja, gal, kad aš tokia visokių sukepusių, traškių dalykų mėgėja 🙂
Rennie
2012-02-21 at 8:32 pmTada skrudintos stintos tau turėtų būti pats tas 🙂
Mindaugas
2012-04-01 at 5:45 amRenata, vakar dariau su manais, tik dar į manus įbėriau kajeno pipirų ir įtarkavau citrinos žievelės, buvo labao trašku ir skanu. 🙂
Rennie
2012-04-02 at 6:55 pmČia tu gerai sugalvojai, turėjo būt labai gardu 🙂