APP/ Pusryčiai/ Ruduo/ Visi receptai

Moliūginiai lietiniai bynai

Sekmadieninio pusryčiams tradiciškai kepu blynus! Šį rudenį išbandžiau geltonus, kaip saulė, kurios šiuo metu labai trūksta, lietinius blynus su moliūgų tyre. Nuo moliūgų tyrės blynai iškepa kiek storesni ir minkštesni, o nuo kvapnių moliūgų pyrago prieskonių – jaukiai kvepiantys. Ant moliūginių lietinių tepėmės mano šviežiai pagaminto moliūgų sviesto, gavosi tikri sezoniniai moliūginiai pusryčiai. Praėjusį savaitgalį prapjoviau savo augintą didįjį moliūgą, tai dabar viską gaminu su moliūgais ir iš moliūgų.

Moliūginių lietinių tešlą geriausia užmaišyti prieš valandą ar kelias ir palaikyti šaldytuve, kad išbrinktų. Kepti lietinius blynus patogiausia – blynams skirtoje keptuvėje. Aš jau daug metų lietinius blynus ir omletus kepimu specialioje Fiskars keptuvėje. Tai aliuminio keptuvė, padengta patvariausia Hardtec Superior+™ nelimpančia danga, jos itin storas pagrindas veiksmingai ir tolygiai paskirsto karštį, o kokybiška rankena visada išlieka vėsi ir užtikrina patogų suėmimą gaminant. Energiją taupantis keptuvės pagrindas įkaista 50 % greičiau ir sutaupo 30 % keraminių kaitviečių energijos, tačiau tinka visoms viryklėms, įskaitant indukcines. Labai patogu, kad šią keptuvę galima plauti indaplovėje. Be jos sekmadienio blynų kepimas nebūtų toks lengvas ir malonus.

  • Kaip pasigaminti moliūgų tyrę esu aprašiusi šiame recepte.
  • Moliūgų pyrago prieskonių receptas čia
  • Kvapnaus naminio moliūgų sviesto receptą irgi rasite mano bloge.

Skanių savaitgaloi pusryčių!

Moliūginiai lietiniai bynai

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 10 blynų
Gaminimo laikas: 30 min. + tešlos brinkinimas

Sudėtis

  • 1/4 stiklinės (60 ml) moliūgų tyrės (receptas bloge)
  • 3 kiaušinių
  • 4 šaukštų lydyto sviesto
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 0,5 stiklinės pieno
  • 0,5 stiklinės šilto vandens
  • 1 stiklinės šviesių speltų miltų
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio moliūgų pyragų prieskonių (receptas bloge)
  • žiupsnelio druskos
  • Patiekti:
  • naminio moliūgų sviesto (receptas bloge)

Eiga

1

Kiaušinius lengvai išplakite su cukrumi, druska, lydytu sviestu, tada sukrėskite moliūgų tyrę su moliūgų pyrago prieskoniais. Pilkite pieną ir šiltą vandenį, išmaišykite ir galiausiai dalimis suberkite miltus. Tešlą užmaišyti galite tradišiškai arba visus ingredientus išplakę kokteilinėje. Paruoštą lietinių tešlą palikite valandai šaldytuve, kad išbrinktų. Ją galite pagaminti ir iš vakaro, tada ryte beliks tik iškepti.

2

Blynų keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros ir pilkite nepilną samtį tešlos, pasukiodami keptuvę vienodai paskirstykite tešlą. Moliūginius lietinius kepkite lygiai taip pat, kaip įprastus lietinius blynus, tik šie bus kiek minkštesni, todėl atsargiau apverskite kai viena pusė apkeps ant kitos.

3

Geltonuosius lietinius valgykite kol šilti su mėgstama uogiene arba moliūgų sviestu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISKARS LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite