APP/ Desertai/ Vasara/ Visi receptai

Braškių šerbetas

Mes juos vadiname meškučių ledais, ir visai nesvarbu iš ko jie pagaminti, pavadinimas visuomet toks pats. Šį kart vaikai sukišę nosis varvino seilę, vartydami naująjį žurnalo „Virtuvė nuo… iki…“ numerį, kuriame visas skyrius skirtas šerbetams, granitoms, ledams. Visi vienbalsiai nubalsavome už braškių šerbetą.

Braškių šerbetas

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 6
Gaminimo laikas: 10 min. + šaldymas

Sudėtis

  • 50 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 200 g braškių
  • 2 šaukštų citrinų sulčių

Eiga

1

Pirmiausiai iš vandens ir cukraus išviriau sirupą, kol jis aušo sutryniau braškes elektrine trintuve kartu su citrinų sultimis.

2

Praaušusį sirupą supyliau į trintuvę su braškėmis ir trumpai patryniau. Gautą masę supilsčiau į ledų formeles ir nakčiai pastačiau į šaldiklį.

3

Vietoj ledų formelių galima panaudoti paprasčiausius mažus puodelius, į kuriuos įkiškite medinius ledų pagaliukus (puikiai tiks ir panaudoti), kai ledai jau bus kiek pradėję stingti.

4

Ryte po pusryčių prie šaldytuvo jau rikiavosi smaližių eilė. Ledų formeles trumpai pašildžiau rankose, kad lengviau nusiimtų (puodelius teks trumpam įkišti į karštą vandenį) ir leidau vaikams gaivintis puikiausiu naminiu braškių šerbetu. Iki pietų ledų šaldytuve nebuvo nė kvapo, teko procesą kartoti iš naujo.

Užrašai

P.S. Žurnalo recepto kiekius koregavau pagal vaikų ledų formelių dydį.

 

Gali patikti

10 komentarų

  • Atsakyti
    Gintė
    2011-07-01 at 10:56 am

    Būtinai reikės išbandyti. O kur būtų galima rasti tokių formelių ledams?

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-02 at 6:46 am

    Formeles, jau seniai, gal prieš 6 metus, pirkau iš Tupperware. Kažkada mačiau kažką panašaus Thomas Philips’e. Neturint formelių galima gaminti mažuose puodeliuose, tik darbo daugiau, nes reikia sekti, kada pradės stingti ir tada įkšt pagaliukus. Skanaus!

  • Atsakyti
    Albertas
    2011-07-03 at 7:45 am

    Cia sorbetas, nes be pieno…

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-04 at 9:00 pm

    Albertai, žurnale jis buvo pavadintas šerbetu. Žodyne sorbetas ir šerbetas turi tą pačią reikšmę http://www.zodynas.lt/tarptautiniu-zodziu/S/sorbetas. Jeigu turite informacijos apie jų skirtumus, pasidalinkite, su malonumu paskaityčiau.

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2011-07-06 at 9:44 am

    Vaiku dziaugsmas, nors pati megstu ne tokius saltus ledus ir riebesnius 😀

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-07 at 6:25 am

    Na jie tikrai labai šalti ir neriebūs, tinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, kurie skaičiuoja kalorijas.

  • Atsakyti
    Albertas
    2011-07-17 at 7:38 am

    Ką čia tie lietuviai-kalbininkai. Kai prie kompiuterijos terminų tai prisiknisinėja, kiek netingi, bet va, sorbeto nuo šerbeto negali net žodynuose atskirti 🙂
    Taigi… Šerbetas, iš tikrųjų, – pieno-sulčių šaldytas desertas. Sorbetas – tik sulčių.
    “sherbet is the more widely known term and typically designates a fruity flavored frozen dairy product with a milkfat content between 1 and 2%”
    “Sorbet is considered to be a fruity frozen product with no dairy content”

    Vat ir skirtumas. 🙂

  • Atsakyti
    Viktorija
    2012-07-24 at 11:54 am

    O galima naudoti jau sutrintas su cukrumi braskes apie 300g?

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-24 at 1:45 pm

      Viktorija, manau, kad tikrai galima 🙂

  • Atsakyti
    Greta
    2016-04-12 at 6:07 pm

    Kiek laiko reikia laikyti sultis tose ledo formelese?

  • Komentuokite