Mes juos vadiname meškučių ledais, ir visai nesvarbu iš ko jie pagaminti, pavadinimas visuomet toks pats. Šį kart vaikai sukišę nosis varvino seilę, vartydami naująjį žurnalo „Virtuvė nuo… iki…“ numerį, kuriame visas skyrius skirtas šerbetams, granitoms, ledams. Visi vienbalsiai nubalsavome už braškių šerbetą.
Braškių šerbetas
Sudėtis
- 50 g cukraus
- 100 ml vandens
- 200 g braškių
- 2 šaukštų citrinų sulčių
Eiga
Pirmiausiai iš vandens ir cukraus išviriau sirupą, kol jis aušo sutryniau braškes elektrine trintuve kartu su citrinų sultimis.
Praaušusį sirupą supyliau į trintuvę su braškėmis ir trumpai patryniau. Gautą masę supilsčiau į ledų formeles ir nakčiai pastačiau į šaldiklį.
Vietoj ledų formelių galima panaudoti paprasčiausius mažus puodelius, į kuriuos įkiškite medinius ledų pagaliukus (puikiai tiks ir panaudoti), kai ledai jau bus kiek pradėję stingti.
Ryte po pusryčių prie šaldytuvo jau rikiavosi smaližių eilė. Ledų formeles trumpai pašildžiau rankose, kad lengviau nusiimtų (puodelius teks trumpam įkišti į karštą vandenį) ir leidau vaikams gaivintis puikiausiu naminiu braškių šerbetu. Iki pietų ledų šaldytuve nebuvo nė kvapo, teko procesą kartoti iš naujo.
Užrašai
P.S. Žurnalo recepto kiekius koregavau pagal vaikų ledų formelių dydį.
10 Comments
Gintė
2011-07-01 at 10:56 amBūtinai reikės išbandyti. O kur būtų galima rasti tokių formelių ledams?
Rennie
2011-07-02 at 6:46 amFormeles, jau seniai, gal prieš 6 metus, pirkau iš Tupperware. Kažkada mačiau kažką panašaus Thomas Philips’e. Neturint formelių galima gaminti mažuose puodeliuose, tik darbo daugiau, nes reikia sekti, kada pradės stingti ir tada įkšt pagaliukus. Skanaus!
Albertas
2011-07-03 at 7:45 amCia sorbetas, nes be pieno…
Rennie
2011-07-04 at 9:00 pmAlbertai, žurnale jis buvo pavadintas šerbetu. Žodyne sorbetas ir šerbetas turi tą pačią reikšmę http://www.zodynas.lt/tarptautiniu-zodziu/S/sorbetas. Jeigu turite informacijos apie jų skirtumus, pasidalinkite, su malonumu paskaityčiau.
Maisto Diletante
2011-07-06 at 9:44 amVaiku dziaugsmas, nors pati megstu ne tokius saltus ledus ir riebesnius 😀
Rennie
2011-07-07 at 6:25 amNa jie tikrai labai šalti ir neriebūs, tinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, kurie skaičiuoja kalorijas.
Albertas
2011-07-17 at 7:38 amKą čia tie lietuviai-kalbininkai. Kai prie kompiuterijos terminų tai prisiknisinėja, kiek netingi, bet va, sorbeto nuo šerbeto negali net žodynuose atskirti 🙂
Taigi… Šerbetas, iš tikrųjų, – pieno-sulčių šaldytas desertas. Sorbetas – tik sulčių.
“sherbet is the more widely known term and typically designates a fruity flavored frozen dairy product with a milkfat content between 1 and 2%”
“Sorbet is considered to be a fruity frozen product with no dairy content”
Vat ir skirtumas. 🙂
Viktorija
2012-07-24 at 11:54 amO galima naudoti jau sutrintas su cukrumi braskes apie 300g?
Rennie
2012-07-24 at 1:45 pmViktorija, manau, kad tikrai galima 🙂
Greta
2016-04-12 at 6:07 pmKiek laiko reikia laikyti sultis tose ledo formelese?