APP/ Sriubos/ Vasara/ Visi receptai

Mėlynių šaltsriubė su naminiais leistinukais

Mėlynių šaltsriubė jau nuo senų laikų, mūsų šeimoje, yra būtinas vasaros atributas. Ji verdama su naminiais leistinukais, kurie paruošiami labai greitai. Jei norisi dar greitesnio rezultato, juos galima pakeisti kokybiškais kiaušininiais makaronais. Tai pati mėgstamiausia mano tėčio sriuba, dėl jos jis eitų rinkt mėlynių net ir vidurnaktį, kad tik gautų paragaut nors lėkštutę.

Mėgstu mėlynes… Jomis galima gardžiuotis nuo Joninių iki pat rudens ir visai nesvarbu, kad renkant rankos tampa mėlynos mėlynos, kaip pačios uogos.

Skanus, gaivus ir labai vasariškas receptas.

Mėlynių šaltsriubė su naminiais leistinukais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min. + šaldymas

Dzūkiška virtuvė

Sudėtis

  • Leistinukams:
  • 2 kiaušinių
  • 6 šaukštų pieno
  • 6 šaukštų miltų
  • žiupsnelio druskos
  • Sriubai:
  • 1,5 l vandens
  • 0,5 l mėlynių
  • 3-4 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • žiupsnelio druskos
  • riebios grietinės arba plaktos grietinėlės papuošti

Eiga

1

Vandenį užviriau puode, kol jis užvirė pagaminau tešlą leistinukams.

2

Kiaušinius išsukau su miltais, druska ir pienu, tešla gavosi panaši į blynų. Kai vanduo užvirė, iš lėto mažu šaukšteliu tešlą leidau į vandenį. Jeigu leistinukai neišlaiko savo formos ir išsisklaido vandenyje, tai tešla yra per skysta, reikia dar pridėti miltų.

3

Leistinukai virdami iškilo į paviršių, tada subėriau švarias mėlynes. Sriubą viriau, kol mėlynės patižo, tada subėriau cukrų, vanilinį cukrų, druską ir citrinos sultis, dar kelias minutes paviriau ir leidau sriubai praaušti.

4

Praaušusią sriubą kišau atšaldymui į šaldytuvą, kokiai valandėlei. Kai sriuba tapo gaivinančiai šalta, pilsčiau į lėkštes ir puošiau grietine, nors šventiškiau būtų su plakta grietinėle.

Gali patikti

13 Comments

  • Atsakyti
    Renata
    2011-07-06 at 9:05 pm

    Labai gardžiai atrodo, taip ir norisi išmėginti. Nors man mėlynės pačios skaniausios tiesiog užpiltos pienu ir pagardintos žiupsneliu cukraus:)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-07 at 6:22 am

    Tikrai, labai skani sriubytė, valgau ją nuo vaikystės. O mano mėgstamiausias mėlynės+jogurtas+medus=greitas skanumynas.

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-07-07 at 9:54 am

    Kaip visuomet – ne tik skaniai skamba, bet ir gražiai atrodo 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-07-07 at 12:09 pm

    Aciu dziaugiuosi kad puoseleji seimos tradicijas.Sekmes.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-07 at 12:39 pm

    Dėkui, Aušra.
    Na kaip gi kitaip, Mamyt.

  • Atsakyti
    Nida
    2011-07-07 at 2:47 pm

    Oi kaip apetitishkai atrodo!! Pas mus nera melyniu… Siandien savo trenerei pasakojau apie laukuose sirpstancias zemuoges, melynojus, avietes… Izraelyje gime ir auge zmones akyse nemate tokiu uogu, kvapo neuoste… Tikiuosi trumpam sugrizusi i Lietuva dar paragauti siu metu misku derliaus 🙂
    Nuostabus gaivinantis reikalas kai karsta si saltsriube. Niekada negaminu tokiu dalyku, bet reiks isbandyti su kokiais nors cia esanciais sezono vaisiais – persikais, abrikosais, ar mangais…
    Ir kaip visada, nuostabios nuotraukos!!! Bravo!

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2011-07-07 at 4:20 pm

    Ai, Rennie, neisiu pas tave daugiau i bloga, man cia viskas skanu, grazu, seile varva ir net kvepia, nu kiek galima save taip erzinti? 😀

  • Atsakyti
    Karolina
    2011-07-07 at 6:23 pm

    Aš vasarą visokias uogas sumetu į puodą ir verdu panašiai. O leistinukai yra fantastiškas močiučių išmislas 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-08 at 8:04 am

    Nida, gali pabandyti su vyšniomis, jų, turbūt, yra Izraelyje, turėtų gautis irgi labai skaniai. Tikiuosi, Lietuvoje dar spėsi pasimėgauti uogomis.
    Maisto Diletante, nenoriu erzintis, o tik norėčiau užkrėsti noru pasiuogauti arba nors artimiausiame turgelyje nusipirkti miško uogų ir jomis mėgautis. Išbandyk, tikiuosi patiks.
    Karolina, pritariu, kad leistinukai fantastiškas dalykas, mano močiutė labai mėgo juos gaminti.

  • Atsakyti
    Žiupsnelisdruskos
    2011-08-06 at 7:19 pm

    Wowowowow!!! Kaip isinorejau!!! Aisku melyniu cia ne kvapo, bet galvoju, gal kaip nors suimprovizavus..

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-08-08 at 7:30 am

    Manau, dar turėtų panašiai su šilauogėmis gautis, jeigu tokių pas jus yra 🙂 Skanaus!

  • Atsakyti
    Asta
    2014-08-06 at 1:28 pm

    Tik ka pagaminau ! Tai sriuba is vaikystes 🙂 priminete. As idedu gvazdikeliu dar , o leistinukus isverdu atskirai, kad skaidresne butu :).Aciu uz prisiminima !

  • Atsakyti
    Asta
    2014-08-06 at 1:30 pm

    perskaiciau Jusu komentara apie salta sriuba su vysniomis! Tokia sriuba kazkada ragavau Kauno kavineje Laisves al. Musu Sodas 🙂 . Labai skani buvo 🙂

  • Komentuokite