Burokėliai ir obuoliai – klasikinis saldžiarūgštis duetas, o jų sriuba nuostabiai šildanti ir skani, na o traškios bulvytės sriubai suteikia dar daugiau sotumo ir žavingo šarmo.
Sriubą pateikiau tradiciškai su grietine, puošiau šviežiomis čiobrelio šakelėmis, prie sriubos labai tiko traškios bulvių skiltelės, suvyniotos kepimo popieriuje ir įstatytos į stiklinę.
Burokėlių-obuolių sriuba su traškiomis bulvytėmis
Sudėtis
- Sriubai:
- 2 burokėlių
- 2 obuolių
- 2 svogūnų
- 1 l daržovių sultinio
- cukraus, druskos, maltų pipirų pagal skonį
- čiobrelių džiovintų ir šviežių
- Traškioms bulvytėms:
- 10 bulvių
- 2 šaukštų aliejaus
- druskos, maltų pipirų, rozmarino (šviežio arba džiovinto)
Eiga
Burokėlius ir svogūnus nulupau ir supjausčiau kubeliais.
Sriubos puode pirmiausiai pakepiau svogūnus, kai jie apkepė sudėjau burokėlius. Uždengiau dangtį ir leidau daržovėms trumpai troškintis ant žemos ugnies.
Per tą laiką nulupau obuolius, išėmiau jų sėklas ir supjausčiau. Į puodą sudėjau pjaustytus obuolius ir pakepiau juos kelias minutes su burokėliais ir svogūnais. Apkepusias daržoves skaninau cukrumi, druska, pipirais ir supyliau sultinį. Daržoves sultinyje viriau apie pusvalandį, kol burokėliai visiškai suminkštėjo.
Kol daržovės virė nusiskutau bulves, supjausčiau jas skiltelėmis ir apvoliojau aliejuje bei prieskoniuose. Bulves kepiau skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, apie pusvalandį, 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrudo.
Išvirusias daržoves su sultiniu sutryniau elektriniu smulkintuvu iki kreminės masės (jei sriuba gavosi per tiršta, galite dar papildomai įpilti sultinio). Trintą sriubą gardinau čiobreliais, dar kartą užviriau, uždengiau dangčiu ir leidau nusistovėti kokias penkias minutes.
Sriubą pilsčiau į lėkštes, o šalia pateikiau traškių bulvyčių, susuktų į kepimo popierių.
Užrašai
P.S. Kepimo popieriuje pateikti bulvytes ne tik gražu ir originalu, bet ir naudinga, nes jis sugeria riebalų perteklių.
11 Comments
Vilma
2012-01-02 at 4:33 pmLabai apetitiškos foto 😉
Rennie
2012-01-02 at 7:36 pmDėkui,Vilma, su Naujaisiais Tave!
Egle
2012-01-03 at 5:06 amBurokėliū sriuba – mano viena mylimiausių. Ypatingai – trinta. Dar skanu su apelsinais, bet būtinai reiks pabandyti ir su obuoliais.
Skanių atradimų Naujaisiais!
Rennie
2012-01-03 at 8:03 amDėkui, Egle, už palinkėjimus:) Burokėliai ir apelsinai, man skanus atradimas salotose. Gražių Tau metų!
Maisto Diletante
2012-01-03 at 2:41 pmSu Naujais, nenustok stebinti 🙂 kaip ir su šiuo receptu 🙂
Mindaugas
2012-01-03 at 7:39 pmRenata, įdomus derinys, reikės kada išbandyti 🙂 Gražios foto (greitai tobulėi 😉 )
Rennie
2012-01-04 at 10:11 amMaisto Diletante, dėkui, Tave irgi su Naujaisiais!
Mindaugai, pabandyk, skanu. Su Naujaisiais Metais!
Rūta
2012-01-05 at 2:48 pmGražios fotografijos, Rennie!
Rennie
2012-01-09 at 10:05 amRūta, dėkui 🙂
Vika
2013-02-19 at 6:46 pmsriubytė labai labai, tik aš dar pomidoro dėjau ir galiuka likusi nuo paprikos, o sotumui mėsos kukuliukai 🙂 kadangi obuoliukai buvo labaiu saldūs nei rūgštūs tai lašelį obuolių acto įvarvinau, tobuli ppietūs gavos 😀 Ačiū tau už puikas idėjas, kurias galima pristaikyti visur ir visada 🙂
Audraaudre
2014-11-11 at 6:59 pmSveiki, ar bulvytes sūdote pries kepdama? Juk nuo druskos sukrinta…??
Ačiū