APP/ Daržovės/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Žiemiškos keptų daržovių salotos

Šią žiemą stengiuosi valgyti kuo daugiau salotų. Tik žieminės salotos nuo vasarinių mano virtuvėje labai skiriasi. Jei vasarą valgydama šviežių pomidorų, agurkų ir salotų lapų salotas stengiuosi atsivėsinti, tai žiemą net ir valgydama salotas noriu sušilti, ypač, kai už lango baltuoja sniegas ir spaudžia šaltukas.

Dar vienos salotos, kurias pamėgau šį sausį – su keptomis daržovėmis ir lapiniais kopūstais. Šios savaitės pradžioje iš Ekomarket.lt gavau savo užsakytą sausio daržovių krepšelį: nedidelių morkyčių, burokėlių, pastarnokų, smailiagūžių spalvotų kopūstų, svogūnų, česnakų… Visos šios daržovės užaugintos geriausiuose Lietuvos ūkiuose. Dar prigriebiau vietinių ūkininkų pagamintų daržovių pagardų ir juodųjų serbentų balzaminio acto salotų padažą paragavimui. Namuose turėjau savo augintą gerai išsilaikiusį moliūgą, o iš mamos apsnigto daržo parsinešiau lapinių kopūstų, nes maniškius pakeltose lysvėse jau spėjo nugraužti iš miško atklydusios stirnos. Iš visų šių žiemos daržovių paruošiau šiltas ir labai žiemiškas salotas. Visas šaknines daržoves ir moliūgus pakepiau orkaitėje, o lapinius kopūstus išmasažavau su padažu. Salsvų keptų šakninių daržovių atsvara tapo trupintas sūrus fetos sūris, o traškumo suteikė kepintos moliūgų sėklos. Tokios salotos mums puikiai tiko vėlyvesnei vakarienei. Šiemet net ir žiemą stengiuosi valgyti kuo daugiau vietinių sezoninių daržovių, o tai įgyvendinti man padeda Ekomarket.lt, kurie Lietuvos ūkininkų užaugintas daržoves pristato tiesiai į namus!

Žiemiškos keptų daržovių salotos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min. Kepimo laikas: 30 min.

Vegetariškas receptas

Sudėtis

  • puokštės šviežių lapinių kopūstų
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Keptoms daržovėms:
  • 300 g burokėlių
  • 300 g morkų
  • 300 g pastarnokų
  • 500 g moliūgo
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus
  • Salotoms:
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 100 g fetos sūrio
  • maltų pipirų
  • kelių šaukštų juodųjų serbentų bei balzamiko acto salotų užpilo

Eiga

1

Lapinius kopūstus atskirkite nuo kotelių ir suplėšykite. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, išmaišykite rankomis, tada apliekite citrinų sultimis, apibarstykite druska ir pipirais. Gerai rankomis išmasažuokite ir palikite pusvalandžiui, kad lapai suminkštėtų ir įsiskonėtų.

2

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Morkas, pastarnokus, burokėlius irgi nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Kepimo skardoje patiesksite kepimo popierių ir suberkite pjaustytas daržoves kiekvieną atskirai. Apšlakstykite jas alyvuogiu aliejumi, apibarstykite druska ir maltais pipirais ir kiekvieną atskirai išmaišykite, kad pasidengtų aliejumi ir druska. Paruoštas daržoves pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 25-30 minučių.

3

Kol kepa daržovės keptuvėje pakepinkite moliūgų sėklas.

4

Iškepusias daržoves palikite kiek praaušti ir dėliokite ant lapinių kopūstų, apibarstykite kepintomis moliūgų sėklomis, apibastykite trupintu fetos sūriu, maltais pipiriais ir apšlakstykite salotų užpilu. Iš karto skanaukite.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su EKOMARKET.LT

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite