APP/ Daržovės/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Šviežių burokėlių salotos apelsinų padaže

Kol burokėliai dar patys skaniausi bei gerai išsilaikę, kviečiu išbandyti dar vieną šviežių t.y. termiškai neapdorotų burokėlių receptą. Šios salotos salsvai aštraus skonio, kvepiančios apelsinais. Burokėliai ir apelsinai – labai geras derinys, rekomenduoju išbandyti! Jei dar nesate atradę šviežių burokėlių ir dažniausiai šias daržoves naudojate virtas ar keptas įvairiose sriubose bei mišrainėse, būtinai išbandykite salotas su šviežiais burokėliais. Nustebsite, kokie jie skanūs, pilni natūralaus saldumo ir traškumo! Tik šviežių burokėlių salotas reikėtų palikti nakčiai, kad pasimarinuotų ir salotų padažas į juos įsigertų, o patys kiek suminkštėtų, bet už tai šaldytuve tokios salotos galės stovėti kad ir visą savaitę, aišku, jei anksčiau jų nesuvalgysite. Šviežių burokėlių salotos šiuo metu man net skanesnės už virtų ar keptų, o kiek jose naudingų vitaminų bei mineralų, kurių dalį prarandame termiškai apdorodami šias daržoves. Kviečiu žiūrėti, kaip šias salotas gaminau LRT laidoje “Labas rytas, Lietuva”.

Išbandykite daugiau šviežių burokelių salotų receptų:

Šviežių burokėlių salotos apelsinų padaže

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 600 g
Gaminimo laikas: 10 min. ir marinavimas

Sudėtis

  • 500-600 g plonais griežinėliais pjaustytų šviežių burokėlių
  • 1 apelsino sulčių ir smulkiai nutarkuotos apelsino žievelės
  • 1 šaukštelio medaus
  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • šviežių petražolių apibarstyti

Eiga

1

Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, tai patogiausia padaryti virtuviniu kombainu arba pjaustykle "Mandolina". Šioms salotoms labiau tinka pjaustyti, nei burokine tarka tarkuoti burokėliai.

2

Pasiruoškite salotų padažą. Nuo apelsino smulkiai nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Apelsinų sultyse ištirpinkite medų ir druską, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite tarkuotą apelsino žievelę bei aitriųjų paprikų dribsnius. Viską gerai išmaišykite į vientisą padažą.

3

Ant pjaustytų burokėlių užpilkte paruoštą padažą, gerai išmaišykite ir statykite nakčiai į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Prieš patiekimą salotas galite apibarstyti kapotomis petražolėmis ir granatų sėklomis. Šias salotas šaldytuve galite laikyti iki savaitės.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite