Česnakinis užtepas yra ne tik pikantiškai skanus, bet ir saugantis nuo peršalimo. Jį pagaminti labai paprasta, o keptų česnakų kvapas daug švelnesnis ir ne toks stiprus. Šis užtepas labai tiks jaukiam vakarui prie vyno taurės su traškiomis duonos lazdelėmis arba minkšta duona. Šį užtepą gaminau Naujųjų Metų progai ir kulinariniam žiemos žurnalo oC numeriui.
Česnakinis užtepas
Sudėtis
- 2 didelės česnakų galvutės
- 1 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 8 valg. š. tiršto jogurto (turkiško arba graikiško)
- 1 valg. š. Gardulės grūdėtųjų garstyčių
- maltų juodųjų pipirų, druskos
Eiga
Neluptus česnakus iškepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min.
Iškepusius česnakus nulupau ir gerai sutryniau šakute.
Sutrintus česnakus sumaišiau su jogurtu, aliejumi, garstyčiomis ir skaninau prieskoniais.
Pateikiau užpylusi alyvuogių aliejumi ir papuošusi čiobrelio šakele su duonos lazdelėmis.
Užrašai
P.S. Kadangi šio užtepo pagrindą sudaro jogurtas, o ne majonezas, jis nėra labai riebus.
12 Comments
Ausrra
2011-12-30 at 10:05 amŠį užtepą būtinai išbandysiu. Gerų tau artėjančių, Rennie, puikių idėjų, sėkmės ir visko, ko norisi!
Rennie
2011-12-30 at 10:24 amAčiū, Aušra, Tau irgi visko ko geriausio! Gražių švenčių!
Forelle
2011-12-30 at 12:36 pmGražių švenčių, Rennie!
Užtepas nuostabus, jau gaminau jį.
Rennie
2011-12-30 at 2:32 pmForelle, linkiu ir Tau gražių švenčių ir nuostabių ateinačių metų. Džiaugiuosi, kad užtepas patiko, o aš jau išsirinkau naują česnakinį patiekalą iš tavo dovanotos knygos 🙂
Forelle
2011-12-30 at 5:07 pmAčiū už linkėjimus. Nekantriai laukiu recepto, nes tos knygos nespėjau net pavartyti.
ramunia
2012-01-07 at 10:48 amo kam cesnaka pakepti? jis manau praranda visas savo sveikejimo savybes 😉
Rennie
2012-01-09 at 9:57 amKeptas česnakas įgyja visai kitokį pikantiškai salsvą skonį, manau, dalis naudingųjų medžiagų tikrai lieka. Daugelį atbaido šviežio česnako kvapas, o keptas tokio kvapo nebeturi. Pabandykite, labai skanu 🙂
Segebutė
2012-01-14 at 1:48 pmMėgstu česnaką visuose jo pavidaluose. Panašų užtepą ruošiu naudodama grietinę. Dar mėgstu keptus česnakus sutrinti su druska ir tepti “Melba” krekerius arba įmaišyti į bulvių košę. Rennie, kaip visada mane žavi tavo receptai ir interjeras. Židinio grotelės tiesiog žavingos. Mokate gyventi gražiai ir skaniai.
Rennie
2012-01-14 at 4:18 pmAčiū, Segebute!
Renata
2013-12-30 at 4:41 pmPuikus! Būtinai rytoj prie vyno darysim! Gražių ateinančių!
Rennie
2013-12-30 at 10:50 pmSėkmės, Renata, gražių Naujųjų !
Sophie
2015-12-01 at 8:54 amNorėjau paklausti, kiek laiko galima laikyti šį užtepą? Pagalvojau, kad labai gera mintis būtų į kalėdinių dovanų krepšelį, tačiau suabejojau, ar tinka ilgam laikymui…
Ačiū 🙂