APP/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Česnakinis užtepas

Česnakinis užtepas yra ne tik pikantiškai skanus, bet ir saugantis nuo peršalimo. Jį pagaminti labai paprasta, o keptų česnakų kvapas daug švelnesnis ir ne toks stiprus. Šis užtepas labai tiks jaukiam vakarui prie vyno taurės su traškiomis duonos lazdelėmis arba minkšta duona. Šį užtepą gaminau Naujųjų Metų progai ir kulinariniam žiemos žurnalo oC numeriui.

Česnakinis užtepas

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 2
Gaminimo laikas: 5 min Kepimo laikas: 20-30 min.

Sudėtis

  • 2 didelės česnakų galvutės
  • 1 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 8 valg. š. tiršto jogurto (turkiško arba graikiško)
  • 1 valg. š. Gardulės grūdėtųjų garstyčių
  • maltų juodųjų pipirų, druskos

Eiga

1

Neluptus česnakus iškepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min.

2

Iškepusius česnakus nulupau ir gerai sutryniau šakute.

3

Sutrintus česnakus sumaišiau su jogurtu, aliejumi, garstyčiomis ir skaninau prieskoniais.

4

Pateikiau užpylusi alyvuogių aliejumi ir papuošusi čiobrelio šakele su duonos lazdelėmis.

Užrašai

P.S. Kadangi šio užtepo pagrindą sudaro jogurtas, o ne majonezas, jis nėra labai riebus.

 

Gali patikti

12 komentarų

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-12-30 at 10:05 am

    Šį užtepą būtinai išbandysiu. Gerų tau artėjančių, Rennie, puikių idėjų, sėkmės ir visko, ko norisi!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-30 at 10:24 am

    Ačiū, Aušra, Tau irgi visko ko geriausio! Gražių švenčių!

  • Atsakyti
    Forelle
    2011-12-30 at 12:36 pm

    Gražių švenčių, Rennie!
    Užtepas nuostabus, jau gaminau jį.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-30 at 2:32 pm

    Forelle, linkiu ir Tau gražių švenčių ir nuostabių ateinačių metų. Džiaugiuosi, kad užtepas patiko, o aš jau išsirinkau naują česnakinį patiekalą iš tavo dovanotos knygos 🙂

  • Atsakyti
    Forelle
    2011-12-30 at 5:07 pm

    Ačiū už linkėjimus. Nekantriai laukiu recepto, nes tos knygos nespėjau net pavartyti.

  • Atsakyti
    ramunia
    2012-01-07 at 10:48 am

    o kam cesnaka pakepti? jis manau praranda visas savo sveikejimo savybes 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-01-09 at 9:57 am

    Keptas česnakas įgyja visai kitokį pikantiškai salsvą skonį, manau, dalis naudingųjų medžiagų tikrai lieka. Daugelį atbaido šviežio česnako kvapas, o keptas tokio kvapo nebeturi. Pabandykite, labai skanu 🙂

  • Atsakyti
    Segebutė
    2012-01-14 at 1:48 pm

    Mėgstu česnaką visuose jo pavidaluose. Panašų užtepą ruošiu naudodama grietinę. Dar mėgstu keptus česnakus sutrinti su druska ir tepti “Melba” krekerius arba įmaišyti į bulvių košę. Rennie, kaip visada mane žavi tavo receptai ir interjeras. Židinio grotelės tiesiog žavingos. Mokate gyventi gražiai ir skaniai.

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-01-14 at 4:18 pm

    Ačiū, Segebute!

  • Atsakyti
    Renata
    2013-12-30 at 4:41 pm

    Puikus! Būtinai rytoj prie vyno darysim! Gražių ateinančių!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-30 at 10:50 pm

      Sėkmės, Renata, gražių Naujųjų !

  • Atsakyti
    Sophie
    2015-12-01 at 8:54 am

    Norėjau paklausti, kiek laiko galima laikyti šį užtepą? Pagalvojau, kad labai gera mintis būtų į kalėdinių dovanų krepšelį, tačiau suabejojau, ar tinka ilgam laikymui…

    Ačiū 🙂

  • Komentuokite