APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Cinamoninių bandelių pyragas su obuoliais

Kokiais kepiniais rudens saviatgaliais kvepia jūsų namai? Dar prieš išvykdama atostogų kepiau šį plėšomą cinamoninių bandelių pyragą su obuoliais. Neatsivalgomas! Kvepiantis cinamonu ir keptais obuoliais, primenantis lipnią plėšomą “monkey bread” duoną. Tai vienas tų receptų, kuriam verta pasiruošti naminio cinamoninio cukraus – jį maišau iš ekologiško “Panevėžio plius” cukraus ir kokybiško Ceilono cinamono. Tokio mišinio jaukiems kepiniams naudinga susimaišyti daugiau! Receptas subalansuotas jaukiam sekmadieniui, rudens atostogoms ir šaltojo sezono šventėms!

Kviečiu žiūrėti filmuotą ir receptą!

Cinamoninių bandelių pyragas su obuoliais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata
Gaminimo laikas: apie 2 val. Kepimo laikas: 35 min.

Sudėtis

  • Tešlai:
  • 500 g kvietinių miltų
  • 120 g sviesto
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 50 g ekologiško cukraus "Panevėžio Plius"
  • 2 šaukštelių druskos
  • 7 g sausų mielių
  • Cinamoniniam cukrui:
  • 4 šaukštų ekologiško cukraus "Panevėžio Plius"
  • 4 šaukštelių cinamono
  • 3 rūgštesnių obuolių
  • 80 g lydyto sviesto aptepti
  • 2 šaukštų kapotų lazdynų riešutų apibarstyti

Eiga

1

Pieną pašildykite ir jame ištirpinkite sviestą, bet neužvirkite, palikite pravėsti iki kūno temperatūros.

2

Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis.

3

Tešlos minkymo dubenyje lengvai išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, supilkite paaušusį pieną su išsilydžiusiu sviestu, išplakite ir suberkite miltus su mielėmis. Tešlą geriausiai minkyti virtuvinio kombaino pagalba, tešlos minkymo kabliu apie 20 minučių, kol tella nebelips prie dubens ir apsivis aplink minkymo kablį.

4

Išminkytą tešlą palikite uždengtą šiltai, kad pakiltų. Per valandą ji turėtų padvigubėti.

5

Kol tešla auga, obuolius supjaustykite kubeliais, sumaišykite cinamoninį cukrų ir išlydykite sviestą. Kepimo formą (labiausiai tinka apvali kekso forma) gerai ištepkite minkštu sviestu.

6

Pakilusią tešlą padalinkite į 12 polygių dalių ir kiekvieną iškočiokite į apvalią bandelę. Kiekvieną bandelę merkite į lydytą sviestą ir gausiai apvoliokite cinamoniniame cukruje. Pjaustytus obuolius taip pat gausiai apibarstykite cinamoniniu cukrumi.

7

Kekso kepimo formoje dėliokite pakaitomis cinamoniniame cukruje apvoliotas bandeles ir cinamonu apibarstytus obuolius. Dėliokite juos vieną ant kito, keliais aukštais. Kai visa tešla ir obuoliai bus sudėlioti į kepimo formą, uždenkte ją ir palikite valandai, antram tešlos pakilimui.

8

Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių karščio ir pašaukite pyragą. Kepkite apie 35-40 minučių. Iškepusį pyragą palikte praaušti formoje ir dar šiltą išimkite, apvertę kepimo formą. Pyragą apibarstykite kapotais riešutais, valgykite paaušusį.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Dan Sukker Lietuva"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite