Lapkritį karaliauja moliūgų sriubos: šildančios, sočios ir aromatingas. Darganotą rudenį grįžus namo labiausiai sušildo dubenėlis garuojančios sriubos. Kviečiu išbandyti dešimt skaniausių savo gamintų moliūgų sriubų, kurias esu aprašiusi tinklaraštyje:
- Moliūgų sriuba su paprikomis ir bolivinėmis balandomis galėtų būti puikus pasirinkimas lengvai vakarienei. Moliūgai idealiai dera su paprikomis, o bolivinės balandos jai suteikia sotumo ir baltymų.
2. Azijietiško skonio mėgėjams patiks Moliūgų sriuba su žemės riešutų sviestu ir ramen makaronais. Ši sotesnė sriuba, skaninta kokosų pienu – puikus lengvų pietų pasirinkimas!
3. Keptų daržovių sriubą su moliūgais rekomenduoju paskaninti moliūgų sėklų druska, kurią pasiruošti labai paprasta, o ji tiks ir prie salotų, bei kitų patiekalų.
4. Dar vienas receptas azijietiško skonio mėgėjams – Indonezietiško skonio sriuba, ją pagaminti mane kažkada įkvėpė atostogos Indonezijoje. Sriubą rekomenduoju apibarstyti namuose ruoštais kokosų trupiniais, šviežių kalendrų lapeliais ir apšlakstyti skrudintų sezamų aliejumi.
5. Labai sezoninis, bet gal kiek neįprastas sriubai moliūgų ir obuolių derinys ypač skaniai atsiskleidžia moliūgų sriuboje su obuoliais. Rekomenduoju išbandyti!
6. Tai viena iš greičiausiai paruošiamų sriubų su moliūgais, nes jai naudojama iš anksto pagaminta moliūgų tyrė ir konservuoti pomidorai. Moliūgai ir pomidorai – puiki pora! Šią sriubą išvirsite vos per 20 minučių.
7. Moliūgų ir porų sriuba su keptomis voveraitėmis – dar vienas idealus sezoninis derinys. Kol rudenį dar dygsta voveraitės, ją verta išbandyti!
8. Aromatinga moliūgų sriuba gardinta riebia grietinėle ir šildančiais moliūgų pyrago prieskoniais galėtų būti tikra svaitgalio pietų sriubą! Jos receptas iš mano pirmosios knygos “Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”.
9. Keptų moliūgų sriuba su džiovintais baravykais – dar vienas puikus moliūgų ir grybų derinys. Tai viena mėgstamiausių mano moliūgų sriubų!
10. Ši, aštri moliūgų sriuba su daug česnakų ir aitriųjų paprikų, patiks aštraus maisto mėgėjams. Ji gardinama grietine, kuri sušvelnina sriubos aštrumą.
Daugiau rudeniškų receptų su moliūgais rasite mano knygoje GERO MAISTO DIENORAŠTIS. RUDUO
Komentarai