Labai pasiilgau vakarienės restorane! Kai trumpam, keliom dienom, buvau sugrįžusi į Vilnių, pati nieko negaminau, užsisakinėjau maistą iš kavinių ir restoranų, nes jau labai norėjosi ne tik savo gaminto maisto. Kol gerųjų laikų ir lankymosi restoranuose dar tik laukiame, siūlau susikurti romantišką vakarienę savo namų restorane.
O tam geriausai tinka neįprasti ir nekasdieniški produktai, bet lengvas ir kartu ypatingas jų paruošimo būdas. Tada beliks užsidegti žvakes, šventiškai pasidengti stalą, iš indaujos išsitraukti geriausias savo lėkštes ir taures. Tokiam vakarui iš Merkio produktai užsisakiau sibirinio erškėto filė, kurios dar neikada nebuvau gaminusi ir vien tik šios žuvies pavadinimas mane nuteikė šventiškai. Sibiriniai erškėtai yra auginami Lietuvoje. Erškėto mėsa – balta, bet gana riebi, o vietoj ašakų ji turi kremzles. Ilgai ieškau receptų, kaip šią prabangią žuvį paruošti ir “užkibau” ant vieno ypatingo recepto, kuriame rekomenduojama erškėtą kepti užpylus putojančiu vynu, o pateikti su putojančio vyno padažu ir prie putojančio vyno taurės. Tik nepamirškite, mažos, bet restoraną primenančios detalės – daigų žalumos. Aš erštėtą puošiau porų daigais, kuriuos kartu su žuvimi užsakiau iš Merkio el. turgelio. Savo nuostabai šį patiekalą lengvai ir labai paprastai paruošiau vos per pusvalandį, o rezultatas buvo netgi labai nepaprastas ir vertas pačios romantiškiausios vakarienės. Savaitgalis pats geriausias laikas susikurti romantišką restoraną namuose!
Erškėto filė nuplaukite, apibarstykite druska, pipiriais ir guldykite į sviestu išteptą kepimo formą ir užpilkite putojančiu vynu. Ant žuvies uždėkite kelis gabaliukus sviesto ir pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 25 minutėms. Kol kepa žuvis paruoškite bulves ir išvirkite pasūdydame vandenyje. Kai bulvės bus minkštos, suberkite kelioms minutėms virti šaldytus žirnelius. Daržoves nusunkite, sutrinkite į košę, užpilkite karštu pienu ir lydytu sviestu, kol taps vientisa ir puri košė. Išvirkite putojančio vyno padažą. Kiaušinių trynius išplakite su putonančiu vynu ir kaitinkite ant vidutinės kaitros maišydami, kol pradės tirštėti. Iškepusią žuvį guldykite ant daržovių košės, uždėkite gabaliuką keptos žuvies, apliekite paruoštu padažu ir puoškite porų daigais. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su MERKIO.LTErškėtas putojančiame vyne
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai