APP/ Daržovės/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Orkaitėje kepti falafeliai su burokėlių humusu

Falefelius labai mėgstu, bet aliejuje gruzdintą maistą namuose ruošiu labai retai. Falafelių galėčiau prigamint iš 10 recepto porcijų, kad tik po to nereikėtų jų virti aliejuje ir užuosti to kvapo pasklidusio po visą virtuvę. Dėl tos pačios virimo riebaluose priežasties, vengiu dažnai falafelius valgyti ir viešojo maitino įstaigose, kur žinia aliejus keičiamas tikrai ne po kiekvieno virimo. Skaniausius falefelius pitoje kažkada valgiau keliaudama po Izraelį – senajame Jeruzalės maisto turguje. Labai pasiilgau jų skonio, todėl nusprendžiau, kad pats laikas pasigaminti ir išsikepti falafelių namuose, bet sveikiau – orkaitėje.

Jei galvojate, kad falafelių gaminimas užima labai daug laiko, kviečiu paskaičiuoti jų gaminimo laiką kartu:

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite