APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai

Gardusis varškės apkepas su bananais

Varškės apkepas – vienas tų nostalgiškų receptų, kuris gaminamas beveik visuose namuose. Įdomiausia, kad visi lietuviai varškės apkepą kepa savaip, kiek šeimininkių, tiek ir receptų. Nors varškės apkepo ingredientai išlieka tie patys: varškė, kiaušiniai, manų kruopos brinkintos piene, cukrus, bet jų proporcijos gali būti skirtingos, aišku, nuo to priklauso ir apkepo skonis.

Aš kepu puresnį varškės apkepą, todėl baltymus jam visada išplaku atskirai ir įmaišau į tešlą pačioje pabaigoje. O gardinti varškės apkepą mėgstu keptais bananais, kurie jam labai tinka ir suteikia papildomo saldumo bei aromato. Šį apkepą nufotografavau prieš savaitę ir norėjau paskirti Motinos dienai, bet per kitus darbus nebesuspėjau jo paskelbti. Pagalvojau, kad šis receptas per geras gulėti mano receptų archyve ir laukti kito karto, todėl surašiau ir skelbiu jį prieš šį savaitgalį, gal susigundysite išsikepti savaitgalio pusryčiams. Tebūnie mamų diena kiekvieną sekmadienį!

Gardusis varškės apkepas su bananais

25 votes, average: 4,00 out of 525 votes, average: 4,00 out of 525 votes, average: 4,00 out of 525 votes, average: 4,00 out of 525 votes, average: 4,00 out of 5 (25 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 50 min.

Sudėtis

  • 500 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • 100 ml pieno
  • 3 bananų
  • 50 g sviesto
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos

Eiga

1

Pirma, prieš pat gaminimą, manų kruopas užpilkite pienu, kad jos išbrinktų.

2

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus gerai išplakite iki purumo su žiupsneliu druskos.

3

Trynius išsukite su cukrumi ir lydytu sviestu. Tada suberkite varškę, vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išsukite. Į masę sudėkite brinkintas manų kruopas, išmaišykite. Galiausiai sukrėskite išplaktus baltymus ir atsargiai juos įmaišykite į masę.

4

Apkepo kepimo formos šonus ištepkite sviestu. Į formą supilkite pusę paruoštos masės, ant jos riekelėmis užpjaustykitye du bananus ir ant jų užpilkite likusią varškės masę, o ant viršaus užpjaustykite dar vieną bananą. Pašaukite apkepą kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 40 minučių. Valgykite, kol šiltas, nors labai skanus ir praaušęs.

Gali patikti

5 Comments

  • Atsakyti
    Rasa
    2020-05-23 at 6:46 pm

    Sveiki, kepiau varškės apkepus pagal kokius 5 receptus, šitas pranoko visus 🙂
    Gal kitą kartą dėsiu 1 šaukštu mažiau cukrus – ir taip labai gardu.

  • Atsakyti
    Santa
    2020-09-10 at 8:06 pm

    Super! Labai skanus.

  • Atsakyti
    Gintarė
    2021-02-27 at 1:28 am

    pats skaniausias varškės apkepas, kurį esu kada nors valgiusi, nerealus 😀 !!! Ačiū už receptuką, nuostabus!!!

  • Atsakyti
    Ingrida
    2021-03-14 at 9:51 am

    Aš irgi labai dažnai kepu varškės apkepą pagal tokias pačias proporcijas, tik cukraus dedu vieną šaukštą. O jei kepu su bananais, tai cukraus visai nededu. Labai skanu.

  • Komentuoti: Gintarė Atšaukti