Varškės apkepas – vienas tų nostalgiškų receptų, kuris gaminamas beveik visuose namuose. Įdomiausia, kad visi lietuviai varškės apkepą kepa savaip, kiek šeimininkių, tiek ir receptų. Nors varškės apkepo ingredientai išlieka tie patys: varškė, kiaušiniai, manų kruopos brinkintos piene, cukrus, bet jų proporcijos gali būti skirtingos, aišku, nuo to priklauso ir apkepo skonis.
Aš kepu puresnį varškės apkepą, todėl baltymus jam visada išplaku atskirai ir įmaišau į tešlą pačioje pabaigoje. O gardinti varškės apkepą mėgstu keptais bananais, kurie jam labai tinka ir suteikia papildomo saldumo bei aromato. Šį apkepą nufotografavau prieš savaitę ir norėjau paskirti Motinos dienai, bet per kitus darbus nebesuspėjau jo paskelbti. Pagalvojau, kad šis receptas per geras gulėti mano receptų archyve ir laukti kito karto, todėl surašiau ir skelbiu jį prieš šį savaitgalį, gal susigundysite išsikepti savaitgalio pusryčiams. Tebūnie mamų diena kiekvieną sekmadienį!
Pirma, prieš pat gaminimą, manų kruopas užpilkite pienu, kad jos išbrinktų. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus gerai išplakite iki purumo su žiupsneliu druskos. Trynius išsukite su cukrumi ir lydytu sviestu. Tada suberkite varškę, vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išsukite. Į masę sudėkite brinkintas manų kruopas, išmaišykite. Galiausiai sukrėskite išplaktus baltymus ir atsargiai juos įmaišykite į masę. Apkepo kepimo formos šonus ištepkite sviestu. Į formą supilkite pusę paruoštos masės, ant jos riekelėmis užpjaustykitye du bananus ir ant jų užpilkite likusią varškės masę, o ant viršaus užpjaustykite dar vieną bananą. Pašaukite apkepą kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 40 minučių. Valgykite, kol šiltas, nors labai skanus ir praaušęs. Gardusis varškės apkepas su bananais
Sudėtis
Eiga
5 Comments
Rasa
2020-05-23 at 6:46 pmSveiki, kepiau varškės apkepus pagal kokius 5 receptus, šitas pranoko visus 🙂
Gal kitą kartą dėsiu 1 šaukštu mažiau cukrus – ir taip labai gardu.
Renata
2020-05-25 at 12:46 pmLabai smagu, kad patiko!
Santa
2020-09-10 at 8:06 pmSuper! Labai skanus.
Gintarė
2021-02-27 at 1:28 ampats skaniausias varškės apkepas, kurį esu kada nors valgiusi, nerealus 😀 !!! Ačiū už receptuką, nuostabus!!!
Ingrida
2021-03-14 at 9:51 amAš irgi labai dažnai kepu varškės apkepą pagal tokias pačias proporcijas, tik cukraus dedu vieną šaukštą. O jei kepu su bananais, tai cukraus visai nededu. Labai skanu.