APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai

Pavasarinė tortilija su mėsos kukuliais

Savaitgalį saulė švietė taip, jog buvo jausmas, kad jau atėjo vasara. Beveik visą savaitgalį praleidome lauke, kapstėmės darže ir važinėjome dviračiais, o maistą ruošėme kepsninėje bei valgėme terasoje. Daug laiko maisto gaminimui skirti negalėjome, tai per pusvalandį pasiruošėme tortilijas, kokių dar nebuvome ragavę. Ši pavasarinė tortilijų versija su kukuliais – tikras mano šio pavasario atradimas! Jos paruošiamos labai greitai, ypač aromatingos, su traškiais pirmaisiais ridikėliais ir pikantišku jogurtiniu padažu su sezamų pasta bei žolelių ir česnakų mišiniu.

Tas padažas tikrai nerealus! Seniai pamėgau jį gaminti pasidažymui prie šviežių daržovių ar kukurūzinių traškučių, kažkada šį derinį išmokau iš poilsiautojų iš Izraelio, kurie viešėjo mūsų nuomojame Kurorto name. Jį galėčiau valgyti ir vieną, nes jogurto su tahini skonį tiesiog dievinu, bet jam paskaninti būtinai reikia įvairių rytietiško skonio prieskonių. Jei norite greitesnio rezultato, siūlau išbandyti Santa Maria žolelių ir česnakų mišinį, kuriame yra kumino, petražolių, peletrūnų, kalendrų, ciberžolių, pipirų – visa puokštė kvapniausių artimaisiais rytais kvepiančių prieskonių. Kai padažą paruošite, palikite jį bent 15 minučių pailsėti, kad prieskonai ir džiovintas česnakas išbrinkų ir įsiskonėtų. Šie prieskoniai, kaip ir šis receptas man buvo visiškas atradimas, nes anksčiau padažą gardinau atskirais prieskoniais, o čia viskas vienoje vietoje. Šio padažo gaminimo video įkėliau į Sezoninės Virtuvės Instagram Story, pavadinimų Padažas. Rekomenduoju išbandyti!

Pavasarinė tortilija su mėsos kukuliais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

Eiga

1

Paruoškite kukulius. Maltą kalakutienos kumpį sumaišykite su visais prieskoniais, smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir alyvuogių aliejumi. Iš paruošto faršo suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulius. Juos iki kepimo laikykite šaldytuve.

2

Paruoškite jogurtinį padažą. Graikinį jogurtą sumaišykite su tahini pasta, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir druska. Jį palikite 15 minučių, kad įsiskonėtų.

3

Paruoškite daržoves. Nuplaukite žalumynus ir ridikėlius bei juos supjaustykite.

4

Pasiruoškite kepsninę kepimui ant tiesioginės ugnies žemesnėje kaitroje. Ant įkaitintų, augaliniu aliejumi pateptų, grotelių dėliokite mėsos kukulius ir kepkite pavartydami apie 15 minučių. Šalia iškepkite ir jalapeno paprikas, kurias prieš tai patepkite alyvuogių aliejumi. Iškepusius kukulius laikykite šiltai.

5

Ant tų pačių kepsninės grotelių trumpai iš abiejų pusių pašildykite tortilijas, kol pradės pūstis. Jas dėkite viena ant kitos, kad taip greitai neatšaltų.

6

Formuokite tortilijas. Ant paplotėlių gausiai tepkite jogurtinio padažo, apibarstykite pjaustytais ridikėliais, kalendromis ir mėtų lapeliais, o ant viršaus uždėkite tris šiltus kukulius. Tortiliją sulenkite ir valgykite, kol šilta.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite