APP/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žuvys

Makaronai su krevetėmis ir gremolata padažu

Kai oras toks pavasariškas ir šiltas, tai norisi kuo daugiau laiko leisti gamtoje ir kuo trumpiau užsibūti virtuvėje. Pas mus namuose dabar tokios maisto gaminimo tendencijos – ilgas gaminimas lauke prie kepsninės arba trumpa maisto ruoša namų virtuvėje. Pastebėjau, kad atėjus geriems orams man norisi iš virtuvės bėgti į daržą, mišką ar parką. Todėl mano gaminami patiekalai supaprastėjo ir sutrumpėjo. Šį kartą noriu pasidalinti greitai paruošiamu makaronu receptu, kurių “cinkelis” yra krevetės ir šviežių prieskoninių žolelių padažas.

Jiems naudojau savo pamėgtas Lietuvoje užaugintas baltakojes blyškiasias krevetes iš merkio produktų. Jos mane žavi savo šviežumu ir dydžiu! Krevetes užsisakau iš elektroninio turgelio merkio.lt, ir jas man saugiai prisato tiesiai į namus. Prie makaronų su krevetėmis priderinau iš Šiaurės Italijos kilusį žolelių padažą gremolata. Tradicinė gremolata gaminama iš petražolių, česnakų ir citrinų žievelių, bet šį kartą vietoj petražolių panaudojau savo darže jau sužaliavusias šviežas gelsves ir pelerūnus. Pavyko puiki pirmųjų pavasarinių daržo prieskoninių žolelių gremolata! Šis padažas dėl citrinų sulčių ir žievelių yra ypač gaivus bei labai tinka prie žuvų patiekalų. Jei turite šviežių prieskoninių žolelių, pasiruoškite jo daugiau ir laikykite šaldytuve iki savaitės, kol prireiks. Gamindama šį padažą atidariau savo daržo prieskoninių žolelių sezoną!

Makaronai su krevetėmis ir gremolata padažu

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 400 g išlukštentų didelių krevečių, naudojau užaugintas Lietuvoje iš merkio.lt
  • 400 g makaronų, naudojau tagliatelle
  • 2 česnako skiltelių
  • žiupsnlelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • kokybiško alyvuogių aliejaus kepti
  • druskos pagal skonį
  • Gremolata padažui:
  • puokštės pirmųjų pavasarinių prieskoninių žolelių, naudojau gelsves, peletrūnus, petražoles iš savo daržo
  • 2-3 česnako skiltelių
  • 1 citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • pusės citrinos sulčių
  • 100 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Gremolata padažą galite pasiruošti iš anksto ir laikyti apie savaitę šaldytuve, kol prireiks. Petražoles, arba kitokias šviežias žoleles, šį kartą naudojau pirmąsias gelsves ir peletrūnus iš savo daržo, stambiai supjaustykite ir suberkite į kapoklę kartu su česnakais, smulkiai nutarkuota citrinos žievele. Ten pat pilkite citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir viską sukapokite iki žalio padažo konsistencijos. Padažą gardinkie druska ir maltais pipirais.

2

Puode, pasūdytame vandenyje, pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus.

3

Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite krevetes ir pjaustytą česnaką, kol krevetės iš abiejų pusių pradės rausvėti, o česnakai lengvai apkeps. Tai užtruks vos kelias minutes. Gardinkite aitriųjų paprikų dribsniais ir druska.

4

Į apkepusias krevetes keptuvėje supilkite nukoštus išvirusius makaronus, ant kurių pilkite pusę pagaminto gremolata padažo. Keptuvėje viską išmaišykite ir iš karto pateikite į stalą.

Užrašai

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Merkio.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite