Kai oras toks pavasariškas ir šiltas, tai norisi kuo daugiau laiko leisti gamtoje ir kuo trumpiau užsibūti virtuvėje. Pas mus namuose dabar tokios maisto gaminimo tendencijos – ilgas gaminimas lauke prie kepsninės arba trumpa maisto ruoša namų virtuvėje. Pastebėjau, kad atėjus geriems orams man norisi iš virtuvės bėgti į daržą, mišką ar parką. Todėl mano gaminami patiekalai supaprastėjo ir sutrumpėjo. Šį kartą noriu pasidalinti greitai paruošiamu makaronu receptu, kurių “cinkelis” yra krevetės ir šviežių prieskoninių žolelių padažas.
Jiems naudojau savo pamėgtas Lietuvoje užaugintas baltakojes blyškiasias krevetes iš merkio produktų. Jos mane žavi savo šviežumu ir dydžiu! Krevetes užsisakau iš elektroninio turgelio merkio.lt, ir jas man saugiai prisato tiesiai į namus. Prie makaronų su krevetėmis priderinau iš Šiaurės Italijos kilusį žolelių padažą gremolata. Tradicinė gremolata gaminama iš petražolių, česnakų ir citrinų žievelių, bet šį kartą vietoj petražolių panaudojau savo darže jau sužaliavusias šviežas gelsves ir pelerūnus. Pavyko puiki pirmųjų pavasarinių daržo prieskoninių žolelių gremolata! Šis padažas dėl citrinų sulčių ir žievelių yra ypač gaivus bei labai tinka prie žuvų patiekalų. Jei turite šviežių prieskoninių žolelių, pasiruoškite jo daugiau ir laikykite šaldytuve iki savaitės, kol prireiks. Gamindama šį padažą atidariau savo daržo prieskoninių žolelių sezoną!
Gremolata padažą galite pasiruošti iš anksto ir laikyti apie savaitę šaldytuve, kol prireiks. Petražoles, arba kitokias šviežias žoleles, šį kartą naudojau pirmąsias gelsves ir peletrūnus iš savo daržo, stambiai supjaustykite ir suberkite į kapoklę kartu su česnakais, smulkiai nutarkuota citrinos žievele. Ten pat pilkite citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir viską sukapokite iki žalio padažo konsistencijos. Padažą gardinkie druska ir maltais pipirais. Puode, pasūdytame vandenyje, pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite krevetes ir pjaustytą česnaką, kol krevetės iš abiejų pusių pradės rausvėti, o česnakai lengvai apkeps. Tai užtruks vos kelias minutes. Gardinkite aitriųjų paprikų dribsniais ir druska. Į apkepusias krevetes keptuvėje supilkite nukoštus išvirusius makaronus, ant kurių pilkite pusę pagaminto gremolata padažo. Keptuvėje viską išmaišykite ir iš karto pateikite į stalą. Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Merkio.ltMakaronai su krevetėmis ir gremolata padažu
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai