APP/ Desertai/ Visi receptai/ Žiema

Jogurtinis tortas su aguonomis, cinamonu ir apelsinais

Tai pats paprasčiausias tortas, jį gaminu jau labai seniai, kremo recepto niekad nekeičiu, tik varijuoju jo priedais. Kadangi už lango jau beveik žiema, gaminau apelsinais ir cinamonu kvepiantį tortą, kurį apibarsčiau aguonomis. Gavosi labai skanus ir greitai pagaminamas, beveik Kalėdomis kvepiantis torčiukas.

Šį tortą kepiau savo kulinarinio tinklaraščio pirmąjam gimtadieniui, kuris po ilgų svarstymų ir dvejonių visgi gimė lygiai prieš metus lapkričio 22 dieną. O tinklaraštis prasidėjo šiuo pirmuoju mano įrašu. Pradėdama rašyti net nesitikėjau, jog susirasiu tiek daug įdomių bendraminčių ir kad mano gyvenimas pasikeis į skaniąją pusę. Per tuos metus gavau ir išmokau daug daugiau nei galėjau tikėtis, esu laiminga jog ryžausi tai pradėti!

Dažniausiai tokį tortą gaminu iš vakaro, per naktį jis sustingsta, o ryte belieka papuošti. Puošimo trafaretu būdas labai greitas ir gražus, visas sunkumas lieka pačioje pabaigoje, kai trafaretą reikia labai atsargiai iš iš lėto nuimti. Kaip tai padaryti galite pasižiūrėti čia. 

Jogurtinis tortas su aguonomis, cinamonu ir apelsinais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 12 asmenų
Gaminimo laikas: 30 min. ruošimas, 120 min. šaldymas

Sudėtis

  • Pagrindui:
  • 2 pakelių forminių sausainių
  • 100 g minkšto sviesto
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • Kremui:
  • 400 ml riebios grietinėlės
  • 400 ml natūralaus jogurto
  • 2 apelsinų išspaustų sulčių ir nutarkuotos jų žievelės
  • 4-5 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio aguonų
  • cinamono, vanilinio cukraus
  • 1 pakelio želatinos

Eiga

1

22 cm skersmens torto formai sausainius susmulkinau elektriniu smulkintuvu, sudėjau minkštą sviestą su cinamonu ir gerai išsukau.

2

Torto formos dugną išklojau trupinių mase ir gerai supresavau. Formą kišau į šaldymo kamerą.

3

Kol pagrindas stingo pasigaminau kremą. Pirmiausiai nutarkavau abiejų apelsinų žieveles ir išspaudžiau iš jų sultis. Sultyse užmerkiau želatiną.

4

Išplakiau grietinėlę su cukrumi, kai ji išsiplakė supyliau jogurtą, tarkuotas žieveles, aguonas ir prieskonius bei gerai išsukau. Išbrinkusią apelsinų sultyse želatiną ištirpinau ant žemos ugnies, o kai ji praaušo supyliau į kremą ir išmaišiau.

5

Ant sustingusio pagrindo pyliau kremo masę ir stačiau į šaldytuvą stingti.

6

Sustingusį tortą puošiau aguonomis, iš popieriaus iškirpau snaigę (ji tarnavo, kaip trafaretas), ją uždėjusi ant torto pagrindo, gerai prispaudžiau, o ant viršaus bėriau aguonas vis paspausdama pirštu, kad jos geriau priliptų, šonus irgi aplipdžiau aguonomis.

 

 

Gali patikti

27 komentarai

  • Atsakyti
    Violeta
    2011-11-23 at 5:58 pm

    Su gimtadieniais, mieloji 🙂 skaitom ir džiaugiamės kiekvieną kart 🙂 linkiu kulinarinės ir visokios kitokios sėkmės!

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-11-23 at 6:07 pm

    Prisidedu ir nuoširdžiai sveikinu 🙂

  • Atsakyti
    Septyni virtieniai
    2011-11-23 at 6:24 pm

    taviškis tinklaraštis kai atsirado, tai iškart nuo pat vystyklų buvo GERAS, ir dabar geras yra, malonu užsukti

  • Atsakyti
    Ernesta
    2011-11-23 at 7:00 pm

    Šitas tortas man atrodo tobulas…mano mėgstamiausi desertų ingredientai(cinamonas ir aguonos) čia yra…būtinai bandysiu šį receptą, tik progos kokios nors sulauksiu:)

  • Atsakyti
    Vilma
    2011-11-23 at 8:15 pm

    Su gimtadieniu! Dziugu, kad atsiradai blogosferoje. 🙂

  • Atsakyti
    Renata
    2011-11-23 at 8:29 pm

    Prisidedu prie sveikinimų ir linkiu, kad dar daug daug metų šis nuostabus tinklaraštis gyvuotų 🙂

  • Atsakyti
    Jurgita
    2011-11-23 at 8:34 pm

    Sveikinimai ir linkėjimai 🙂 Smagu tave skaityt!

  • Atsakyti
    aguonele
    2011-11-23 at 8:48 pm

    Labai sveikinu su tokiu puikiu gimtadieniu ♥ Tikiuos jog dar ilgai ilgai ir isvis iki gilios senatves gyvuos sis tinklarastis!!!!
    Taiva, o dabar pasiimu gabaleli torto ir begu juo megautis. Cia gi su AGUONOMIS!!!!!!!!!!! As jas dievinu 🙂

  • Atsakyti
    Asta
    2011-11-23 at 9:02 pm

    Kad tokių gimtadieninių įrašų dar būtų daug daug daug!

  • Atsakyti
    Julija
    2011-11-24 at 8:48 am

    Man taip pat skaičius 22 patinka, nes mano gimtadienis taip pat buvo lapkričio 22d. 🙂 Ir tortas buvo miiiiilžiniškas! Taviškis puikiai atrodo!
    Linkiu kūrybinio įkvėpimo ir toliau išlikti nuoširdžia, nes mes, dzūkaitės, gi tokios ir esam 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-24 at 9:48 am

    Labai dėkui, merginos, už gausius sveikinimus!
    Violeta, dėkui tau už nuoširdžius palinkėjimus. Perduok linkėjimus sesei 🙂
    Ausrra, ačiū, man rodos tu ir buvai viena pirmųjų su kuria pradėjau apsikeitinėti komentarais 🙂
    Dalia, pradžiuginai mane, nors ir pats pirmasis gimtadienis dar toks kūdikiškas, su sauskelnėm 🙂
    Ernesta, pabandyk, tikiuosi tau patiks. Šis tortas kuo puikiausiai tiks Kalėdos, o jei nekantrauji laukti, tai jau šį savaitgalį prasideda Adventas, tai gal tokiai progai 🙂
    Vilma, dėkui ir man labai džiugu 🙂
    Ačiū, Renatą, džiaugiuosi, kad turėjome progos susipažinti gyvai.
    Jurgita, man irgi labai smagu, kad skaitai
    Aguonėle, ačiū, už nuoširdumą, tu kaip visad puikios nuotaikos, norėčiau ir aš kada nors paskelbt tiek receptų, kiek dabar turi tu, juos turbūt ir susiačiuoti būtų sunku 🙂
    Ačiū, Asta, kad taip Dievui į ausį 🙂
    Julija, sveikinu tave su praėjusiu gimtadieniu! O maniškis bus gruodžio 22. Dėkui, kraštiete, už linkėjimus 🙂

  • Atsakyti
    Vilma
    2011-11-24 at 12:02 pm

    Sveikinimai dviejų gimtadienių proga! 🙂

  • Atsakyti
    Egidija
    2011-11-24 at 7:18 pm

    ačiū už tuos skanius metus 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-25 at 8:28 am

    Vilma ir Egidija, ačiū, jums, kad skaitote :))

  • Atsakyti
    Rūta
    2011-12-09 at 9:03 pm

    Čia, taip visai pavėluotai, bet labai nuoširdžiai – su gimtadieniu 🙂

  • Atsakyti
    Segebutė
    2011-12-11 at 4:32 am

    Sveikinimai! Tortas paprastas ir puikus. Aguonos, grietinėlė, sausainiai “Gaidelis” – tikras lietuviškas receptas. Gaila, kad pas mus “Gaidelio” sausainių neparduoda, aš net nežinau koks jų skonis, kas juos pakeičia… Ar “Animal crackers” tiktų?

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-12 at 11:54 am

    Rūta, Segebute, ačiū už sveikinimus! “Gaidelis” šiam tortui labai tinka, manau dar trinti avižiniai sausainiai tiktų 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-02-02 at 9:54 pm

    Laba diena. O koks jo skonis?

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-03 at 7:22 am

      Jo skonis labai aromatingas kvepia cinamonu ir apelsinų žievelėmis. Aguonos suteikia žiemos skonio. Vienu žodžiu labai skanus tortas, kas ragavo, visi prašė pakartoti 🙂

  • Atsakyti
    ruta
    2013-03-23 at 9:41 pm

    sveika.kiek tam pakeli zelatinos yra?

    • Atsakyti
      Agnė
      2013-12-23 at 10:01 pm

      Aga, mane irgi domina kiek g želatinos pakelyje, nes neturiu galimybės būtent tos nusipirkti 🙂

      • Atsakyti
        Rennie
        2013-12-30 at 10:50 pm

        Agne, želatinos pakelyje yra 20 g, ji skirta 1 litrui skysčio.

  • Atsakyti
    Adugs
    2013-12-23 at 5:14 pm

    Kaip sugebėt sutrupinti smulkintuvu sausainius iki trupinukų, neapdergiant visos virtuvės? 🙂

  • Atsakyti
    Jolanta
    2013-12-30 at 4:28 pm

    o kiek i krema deti cinamono, vanilinio cukraus?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-30 at 10:53 pm

      Dėkite pagal savo skonį, reiktų ragauti. Aš dažniausiai vanilinio cukraus beriu šaukštelį, o cinamono pusę šaukštelio.

  • Atsakyti
    ugne
    2014-11-27 at 10:35 pm

    Sveiki, o galima maziau tos riebios grietineles pilti ir daugiau jogurto? nes norisi lengvo torciuko, o ir jogurto turiu pilna 😀

  • Atsakyti
    ruta
    2015-02-15 at 2:29 pm

    sveiki,norejau paklausti? sita zelatina visa 20g sunaudoti?

  • Komentuoti: Jolanta Atšaukti