Daržovės/ Pusryčiai/ Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai

Graikiški cukinijų kepsniukai

Sugrįžus iš atostogų Graikijoje darže mane pasitiko pulkas peraugusių cukinijų. Pradžioje iš jų kepiau jau pamėgtus cukinijų blynus su varške ir cukinijų blynus su kukurūzais, bet prisiminusi atostogų metu ragautus graikiškus cukinijų kepsniukus, nusprendžiau jų išsikepti ir namuose. Atostogaudama viename restorane ragavau labai gardžius cukinijų kepsniukus, kurie buvo skrudinti aliejuje ir pateikti su graikišku tzatziki padažu. Sugrįžusi panorau atkatoti tą skonį, tik kepsniukus norėjau iškepti sveikiau, o ne gruzdinti dideliame aliejaus kiekyje. Tai kiek sveikesnė graikiškų Kolokithokeftedes versija, kurie tradiciškai kepami iš tarkuotų cukinijų su fetos sūriu, įmaišant šviežių mėtų ir beriant duonos džiūvėsėlių ar miltų. Šie cukinijų kepsniukai gimė iš dar šiltų mano atostogų įspūdžių Santorini saloje bei gausaus savo daržo cukinijų derliaus!

Graikiški cukinijų kepsniukai

9 votes, average: 3,56 out of 59 votes, average: 3,56 out of 59 votes, average: 3,56 out of 59 votes, average: 3,56 out of 59 votes, average: 3,56 out of 5 (9 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3-4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 2 stiklinių tarkuotų ir nusunktų cukinijų
  • 200 g fetos sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų miltų
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • puokštės šviežių mėtų
  • puokštės šviežių krapų
  • kelių laiškinių svogūnų
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • tzatziki padažo pateikti

Eiga

1

Šiam receptui puikiai tiks didelės peraugusios cukinijos dar minkšta žievele, iš kurių reikės tik pašalinti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Į tarkuotas cukinijas berkite šaukštą druskos, gerai rankomis paminkykite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Cukinijų tarkius sudėkite į tankų kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti 10-15 minučių, po to cukinijas dar gerai nusunkite sukrėtę į drobės atraižą, kad liktų kuo mažiau sulčių. Kuo mažiau sulčių liks cukinijose, tuo mažiau į kepsniukų tešlą reikės berti miltų ir tuo tirštesnė gausis masė iš kurios kepti kepsniukus bus patogiau.

2

Į gerai nusunktas cukinijas rankomis įtrupinkite fetos sūrį, berkite smulkiai pjaustytas visas prieskonines žoleles ir laiškinius svogūnus. Ropinius svogūnus nulupkite ir juo smulkiau sukapokite arba sutarkuokite, įmuškite du kiaušinius, berkite aitriųjų paprikų dribsnius ir gerai viską išmaišykite. Kad tešla būtų tirštesnė, berkite kelis šaukštus miltų, jei cukinijos bus mažiau nusunktos, miltų gali prireikti daugiau.

3

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, dviem šaukštais formuokite vienodus cukinijų kepsniukus ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus bei kepsniukai sutvirtės. Iškepusius cukinijų kepsniukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

4

Pateikite su graikiško jogurto ir agurkų padažu tzatziki, apibarstykite šviežiomis mėtomis.

Užrašai

Receptas adaptuotas pagal akispetretzikis.com

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite