APP/ Daržovės/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Keptų cukinijų užtepėlė

Kaip dar panaudoti dvi vidutinio dydžio cukinijas? Jei blynai iš cukinijų jau pabodo, kviečiu išbandyti cukinijas visai naujame užtepėlės amplua. Šis receptas man tapo šių metų cukinijų derliaus atradimu, nes ir pati tokią užtepėlę iš keptų cukinijų pagaminau pirmą kartą. Nuo šiol ją būtinai dažniau gaminsiu bei įtrauksiu į savo mėgstamiausių sveikų užtepėlių prie kukurūzinių traškučių bei daržovių lazdelių meniu.

Ši keptų cukinijų užtepėlė man kiek primena libanietišką Baba ghanoush užtepėlę iš keptų balkažanų (jos receptą esu įtraukusi į pirmąją savo knygą “Sezoninė virtuvė”), tik ši yra švelnesnio ir lengvesnio skonio, o dėl joje naudojamos sezamų pastos, kiek panaši ir į humusą. Cukinijos pačios iš savęs yra labai neutralios ir skoniu neišsiskiriančios daržovės, todėl joms naudoju daugiau ir įvairesnių prieskonių. Šiai užtepėlei suteikti pikantiško skonio panaudojau jau savo pamėgtą žolelių ir česnakų prieskonių mišinį iš Santa Maria. Jį bėriau, kol keptos cukinijos dar neataušo, kad prieskoniai galėtų kuo labiau atsiskleisti. Užtepėlei rinkitės vidutinio dydžio cukinijas, svarbu, kad jų odelė dar būtų minkšta, jei sėklos jose jau susiformavusios, prieš kepimą jas išimkite. Aš gaminau iš dviejų geltonųjų cukinijų, todėl ir užtepo spalva gavosi gelsva, jei gaminsite iš žaliųjų cukinijų – užtepėlės spalva bus kiek kitokia. Kadangi cukinijos yra vandeningos daržovės ir nesinori, kad užtepas būtų per skystas, iškepusių cukinijų išsiskyrusio skysčio nenaudokite. Visą cukinijų užtepėlės gaminimo procesą sufilmavau ir įkėliau į Instagram highligts pavadinimu “Užtepėlės”. Ten pat rasite ir kitų, šią vasarą gamintų, užtepėlių video. Jei ieškote dar daugiau receptų su cukinijomis, kviečiu pasižvalgyti po mano skaniausius cukinijų receptus. Skaniausia šią užtepėlę valgyti su sūdytais kukurūziniais traškučiais.

Keptų cukinijų užtepėlė

4 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 1 dubuo
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 30 min.

Daugiau daržovių

Sudėtis

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų
  • 2 česnako skiltelių
  • 3-4 šaukštelių sezamų pastos tahini
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 2 šaukštų tiršto graikiško jogurto
  • 2 šaukšelių SANTA MARIA žolelių ir česnakų prieskonių mišinio
  • druskos ir maltų juogųjų pipirų pagal skonį
  • Pateikti:
  • aitriųjų paprikų miltelių apibarstyti
  • šviežių petražolių papuošti
  • SANTA MARIA sūdytų kukurūzinių traškučių

Eiga

1

Šiam užtepui pasirinkite per daug neperaugusias cukinijas, kad jų odelė būtų minkšta. Jas nuplaukite, perpjaukite pusiai ir išimkite susiformavusias sėklas. Jei naudosite mažesnias cukinijas to daryti neprireiks. Kiekvieną cukiniją sandariai susukite į foliją ir dėkite kepti į įkaitintą 220 laipsnių orkaitę 20-30 minučių.

2

Iškepusias cukinijas sudėkite į kapoklę (kepimo metu susidarusių sulčių nenaudokite) kartu su česnakų skiltelėmis arba sutrinkite trintuvu iki vientisos masės kartu su druska bei česnakų ir prieskoninių žolelių mišiniu. Palikite, kad atauštų.

3

Cukinijų masę sumaišykite su sezamų pasta, tirštu jogurtu, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi. Jei reikia, dar papildomai gardinkite druska, pipirais, minėtais prieskoniais.

4

Pateikite atšaldytą, puoštą petražolių lapeliais, apibarstytą aitriosiomis paprikomis, šalia pateikite sūdytų kukurūzinių traškučių.

Užrašai

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite