APP/ Ruduo/ Visi receptai/ Žuvys

Greitai paruošiamas šamo žuvies troškinys

Rudens ritmas jau sugrįžta į mano namus. Nors šis ruduo visai kitoks, nei ankstesni, dėl kas antros savaitės nuotolinių dukros gimnazijos mokymų, dėka kurių Druskininkų name galime praleisti tiek pat laiko, kaip ir Vilniuje. Nuotolinių mokymų savaitėmis gyvensime Druskininkuose (aš tuo netgi labai džiaugiuosi), bet nepaisant to, tos savaitės jau nebepanašės į atsipalaidavusias vasaros dienas. Todėl į mano virtuvę sugrįžta lengvai ir greitai paruošiami kasdienės vakarienės receptai, kurie ir vėl darbo dienomis karaliaus mano virtuvėje.

Po atostogų išblaškytos vasaros ir vėl sugrįžau prie elektroninio ūkininkų turgelio Merkio produktai užsakymų. Praėjusį ketvirtadienį iš jų gavau rūkyto šamo ir mažų unguriukų, kuiruos suvalgėme su tėvais suruošę šeštadienio alaus vakarėlį, Lietuvoje augintas krevetes sekmadienį paruošiau su makaronais dukrai, o mudu su vyru išsikepėme lietuviškos jautienos antrekotą su daržovėmis, na o darbo savaitei palikau du gabaliukus šamo filė: vieną su oda, o kitą be odos. Pirmadienio vakarienei iš šamo be odos paruošiau žuvies troškinį su sezoniniais pomidorais ir kokosų pienu. Taupydama laiką pomidorų, svogūnų, česnakų, paprikų nepjausčiau, o paprasčiausiai susmulkinau kokteilinėje iki tiršto padažo konsistencijos. Trintus su prieskonais pomidorus paviriau, kol pradėjo tirštėti, tada supyliau kokosų pieną ir suleidau gabaliukais pjaustytą šamą, kuris per 5 minutes išsitroškino ir suminkštėjo. Šiame etape svarbu, kad žuvis per ilgai nesitroškintų, nes jos gabaliukai turi išlikti sveiki ir gražūs, bet tuo pačiu minkšti. Darbo minimaliai, o skonio ir naudos maksimaliai! Žuvies troškinį valgėme su virtais ryžiais. Viską suvalėme taip pat greitai, kaip ir paruošiau vakarienę. Jei vakarienės pageidaujate greitai, skaniai ir sveikai – šis patiekalas turėtų jums patikti.

Greitai paruošiamas šamo žuvies troškinys

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Kasdienė vakarienė

Sudėtis

  • 300-400 g MERKIO šamo filė be odos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 5-6 pomidorų
  • 1 saldžiosios paprikos
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • žiupsnelio cukraus
  • 200 ml vidutinio riebumo kokosų pieno
  • šviežių petražolių arba kalendrų lapelių
  • Pateikti:
  • virtų ryžių

Eiga

1

Šamo filė be odos nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

2

Pomidorus, saldžiąsias ir aitrąsias paprikas nuplaukite, ir stambiai supjaustykite tiesiai į kokteilinę, ten pat meskite ir svogūną, bei česnakų skilteles, berkite prieskonius, druską ir cukrų ir viską susmuklintite iki padažo konsistencijos. Tai užtruks trumpiau nei minutę.

3

Paruoštą padažą supilkite į keptuvę ir virtikte apie 15 minučių, kol padažas pradės tirštėti, tada supilkite kokosų pieną ir sumažinkite kaitrą. Patikrinkite ar netrūksta prieskonių ir druskos. Į paruoštą padažą suleiskite žuvies gabaliukus ir virkite dar 5-10 minučių, kol žuvis suminkštės.

4

Paruopštą troškinį apibarstykite kapotomis petražolėmis, arba kalendromis (pagal skonį) ir kol karštas patiekite su virtais ryžiais. Skanios vakarienės!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su www.merkio.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite