APP/ Ruduo/ Visi receptai/ Žuvys

Žuvies troškinys su kukurūzais ir pomidorais

Ar jūsų vaikai valgo pakankamai žuvies? Kai šį klausimą uždaviau story savo Instagram paskyroje, gavau atsakymą, jog net 84 procentai atsakiusių skaitytojų mano, kad jų vaikai žuvies valgo per mažai. Maniškiai, nors jau ir nemaži (dukrai – 16, o suaugusiam sūnui – 23), bet žuvies irgi valgo per mažai. Kaip mama, kažkiek dėl to graužiuosi, kad kai jie buvo maži nepripratinau prie žuvies, bet tada, prieš 10 metų ir seniau, kokybiškos žuvies pasirinkimas tikrai nebuvo toks platus, kokį turime dabar.

Todėl kai gavau pasiūlymą, išbandyti kokybiškos šaldytos žuvies elektroninės parduotuvės FishWish naująjį rinkinį, skirtą vaikams – labai apsidžiaugiau. Ir kodėl tokių produktų nebuvo, kai mano vaikai buvo maži! Juk nesvarbu, vaikai maži ar dideli – pediatrai rekomenduoja jiems žuvį valgyti nors 1-2 kartus per savaitę. Daugiau apie žuvies naudą vaikų mitybai galite skaityti šiame straipsnyje, kur rasite gydytojų pediatrų patarimus kokią, kaip paruoštą, kaip dažnai žuvį turėtų valgyti mūsų vaikai. Taigi, kas įeina į rinkinį, skirtą vaikams “Jūros istorijos”? Specialioje rinkinio dėžutėje (manau, ji tikrai patiks ir sudomis vaikus) radau:

  • Šiaurines islandiškas krevetes 2 pakelius po 200 g. Šios krevetės yra be kiautų ir apdorotos garais, todėl jas atšildžius galima labai greitai pagaminti. Mano dukra pietums po mokyklos jau užsisakė makaronų su šiomis krevetėmis.
  • Atlanto menkės filė porcijomis (4 gabaliukai) 500 g. Labai patogu, kad menkė yra jau supjaustyta ir visai be kaulų, nes, kaip žinia, vaikai rankioti ašakų iš žuvies ypač nemėgsta. Ši menkė puikiai tiktų vaikų mėgstamiems Fish&Chips.
  • Arktinės palijos filė (2 gabaliukai) 500 g. Tai ekologiškos lašišinės žuvies filė su oda ir visai be kaulų. Šią žuvį patogu kepti orkaitėje ar kepsninėje.
  • Matjes silkės filė 280 g. Ši rinkinio dalis mane nustebino labiausiai, nes juk vaikai dažniausiai silkės nemėgsta. Bet Matjes silkė yra visai kitokia – nesūri, be kaulų ir odos, riebi ir labai skani. Pamenu, kai keliavome po Olandiją mano vaikai Matjes silkę valgė pakabinę už uodegos ir kišdami tiesiai į burną, visai kaip vietinai. Ir tik suvalgę paklausė, ar tai tikrai buvo silkė? Nes į Lietuvoje paplitusią įprastą silkę jiems ši pasirodė visai nepanaši. Skatinkime vaikus ragauti kokybišką silkę, nes pediatrai sako, kad būtent joje yra labai daug omega rūgščių, kurios ypač naudingos augantiems vaikams.

Pirmam “Žuvų istorijos” vakarienės patiekalui iš rinkinio išsirinkau menkę bei krevetes ir paruošiau žuvies troškinį su šviežiais sezoniniais kukurūzais, kurių dar radau turguje, ir savo užaugintais mažaisiais pomidoriukais, kurių dar turiu šiltnamyje. Vaikams subalansuota troškinta žuvis buvo labai minkšta ir sultinga, bet puikiai išlaikė savo formą ir žuvies struktūrą, o krevetės žaismingai papildė troškinį su kukurūzais. Suaugusiems rekomenduoju ant šio troškinio užsiberti smulkintų aitriųjų paprikų ir kapotų kalendrų, o vaikams – kapotų petražolių. Šeimyna patiekalą įvertino labai gerai ir skaniai suvalgė kartu su virtais ryžiais. Dabar savo eilės būti pagaminta laukia arktinė palija!

Žuvies troškinys su kukurūzais ir pomidorais

4 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 54 votes, average: 4,75 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 4 gabalėlių atlanto menkės iš FishWish.eu
  • 200 g šiaurinių atlantinių krevečių iš FishWish.eu
  • 3-4 šviežių kukurūzų burbuolių
  • 2 saujų mažų pomidoriukų
  • 1 svogūno
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • 250 ml kokosų pieno
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • 0,5 stiklinės vandens
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Patiekimas vaikams:
  • kapotų petražolių
  • žaliosios citrinos skiltelių
  • virtų ryžių
  • Patiekimas suaugusiems:
  • pjaustytos aitriosios paprikos
  • kapotų kalendų lapelių
  • žaliosios citrinos skiltelių
  • virtų ryžių

Eiga

1

Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką su svogūnais. Kol jie kepa nuo kukurūzų burbuolių nupjaustykite sėklas ir berkite jas trumpam pakepti į keptuvę, tada suberkite nuplautus nepjaustytus mažuosius pomidoriukus ir maišydami dar kelias minutes pakepkite. Į keptuvę supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pusę stiklinės vandens, gardinkite druska, maltais pipirais, žiupsneliu cukraus ir dar kelias minutes pavirkite. Galiausiai supilkite kokosų pieną, įspauskite žaliosios citrinos sultis ir viską užvirkite, patikrinkite ar netrūksta druskos ir pipirų.

2

Paruoštą daržovių troškinį iš keptuvės supilkite į kepimui orkaitėje skirtą indą, suberkite atšildytas ir nusausintas krevetes, o ant viršaus uždėkite atšildytus ir nusausintus atlantinės menkės filė gabaliukus. Viską pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 30 minučių.

3

Kol žuvis troškinasi, išvirkite ryžius. Paruoškite priedus prie troškinio: vaikams - susmulkinkite šviežias petražoles, o suaugusiems paruoškite aromatingesnius ir aštresnius priedus - sukapokite šviežių kalendrų lapelius ir susmulkinkite aitriasias paprikas. Paruoštą troškinį su virtais ryžiais ir priedais neškite į stalą.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FishWish.eu

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite