Šį slyvų pyragą įvertinčiau tik aukščiausiais balais, nes jis lengvai pagaminamas iš ingredientų, kurių visada yra virtuvėje, o ir iškepa labai skanus.
Jį kepiau praėjusią savaitę Vilniuje, bet fotografavimui ir jo stilizavimui visiškai neturėjau laiko. Todėl buitiškos jo nuotraukos taip ir liko liūdėti telefone iki tol, kol savo Instagramo paskyroje gavau užklausą paprasto ir lengvai pagaminamo slyvų pyrago recepto. Tada pagalvojau, kad verta jį traukti į šviesą, nes tikrai labai geras, tuo labiau. Jį kepiau iš paskutinių tėvų sodo slyvų. Jei pas jus dar slyvų sezonas, labai kviečiu išbandyti!
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi mikseryje, kol jis pradės baltuoti, tada po vieną įleiskite kiaušinius ir toliau plakite, kol taps vientisa mase. Ją skaninkite vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais bei įmaišykite į paruoštą masę. Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą, o ant viršaus įspauskite slyvų puseles be kauliukų. Ant slyvų užbarstykite šaukštelį rudojo cukraus ir cinamono. Pyragą pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 40 minučių. Iškepusį pyragą dar papildomai galite apibarstyti cinamonu. Palaukite, kol praauš, išimkite iš kepimo formos, pjaustykite is skanaukite. Paprasčiausias slyvų pyragas
Sudėtis
Eiga



1 komentaras
Simona
2023-10-26 at 1:39 pmVisiškai tobulas