Grybų druska – nuostabus prieskonis visiems gyvenimo atvejams! Jis, kaip paslaptingas penktasis skonis (umami), visus patiekalus paverčia dar skanesniais. Jei minkštą sviestą išsuksite su šaukšteliu šių kvapnių miltelių, kasdienė duona su sviestu bus dar skanesnė. Šiam prieskonių mišiniui iš visų grybų labiausiai tinka kvapnieji džiovinti baravykai. Tokių prieskonių niekur nenusipirksite, o supylę į gražius indelius, galėsite iš anksto pasiruošti originalių dovanų Kalėdoms.
Šią grybų druską gaminu kiekvieną rudenį ir visada būna per mažai, nes labai greitai sunaudoju. Jos receptą prieš 10 metų esu aprašiusi ir savo knygoje “Gero maisto dienoraštis. Ruduo”. Šią knygą praėjusį rudenį perleido leidykla “Alma Littera”, ją dar galite spėti įsigyti už ypač palankią kainą.
Džiovintus baravykus suberkite į smulkintuvą su "S" tipo peiliukais ir susmulkinkite iki rupių miltų. Ten pat suberkite druską, dž. čiobrelius, maltus pipirus, viską dar kartą susmulkinkite. Paruoštą mišinį suberkite į sandarų indelį ir laikykite sausoje vietoje iki 3 mėnesių. Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Ruduo"Grybų druska
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai