Skanumynas sekmadieniui PRANCŪZIŠKAS SLYVŲ PYRAGAS SU MIDGOLAIS Kepinys – vertas didžiausių komplimentų! Dalis miltų jame užkeičiama smulkintais migdolais, o kvapnumo suteikia maltas kardamonas. Jei neturite slyvų, idealiai tiks ir kriaušės. Tik cukraus šiam pyragui nepamažinkite, nes būtent jis, kepdamas kartu su riešutais, sudaro tą neatsivalgomą migdolinės plutelės traškumą. Kepiniui naudojau „Panevėžio Plius“ cukrų, kuris pagamintas tik iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių. Pats sunkiausias darbas išlaukti kol pyragas pilnai atauš, nes būtent šaltas jis yra skaniausias ir lengviausiai pjaustomas.
Kviečiu žiūrėti filmuotą šio pyrago receptą.
Pirma, slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Ant slyvų užspauskite citrinų sultis ir apibarstykite cukrumi, palikite trumpam, kol išsiskirs sultys. Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą išplakite iki purumo ir lėtai vis plakdami supilkite cukrų, plakite kol sviestas pabals. Tada po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, svarbu kiaušinius įmaišyti po vieną, kad gerai įsiplaktų į sviestą. Atskirai sumaišykite sausus ingredientus: paprastus ir migdolų miltus, kepimo miltelius ir druską. Juos lėtai įmaišykite į slystos tešlos masę. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite minkštu sviestu. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą. Tešlos viršų šaukštu išlyginkite, o ant viršaus gražiai kuo talpiau suguldykite slyvų puseles, nupjauta puse į tešlą. Galiausiai, viršų apibarstykite migdolų riekelėmis. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusį pyragą palikite gerai ataušti, jis skaniausias ir geriausiai pjautosi jau visai šaltas. Šiam pyragui vietoj slyvų galite naudoti kriaušes. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DANSUKKER LIETUVAPrancūziškas slyvų pyragas su migdolais
Sudėtis
Eiga
Užrašai



Komentarai