Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai

Indiškas karis su špinatais ir sūriu “Palak Paneer”

Viešėdama Indijoje iš vietinių sužinojau, kaip be riebios grietinėlės, kurią šiam patiekalui dažniausiai naudoja vakariečiai, paruošti populiarųjį indišką karį su špinatais ir sūriu PALAK PANEER. Tai lengvesnio skonio ir nesudėtingo gaminimo būdo patiekalas, kuris puikiai tiktų baltymais ir daržovėmis turtingai vakarienei. 

  • Vietoj grietinėlės tirštumo ir švelnumo šiam kariui suteikia – anakardžių riešutai, kurie kartu su troškintais špinatais ir vandeniu yra sutrinami kokteilinėje. 
  • Keptuvėje pradžioje paskrudinami nesmulkinti prieskoniai, po to kartu apkepami svogūnai, šiek tiek pomidorų ir galiausiai beriamas smulkintų prieskonių mišinys “Garam masala”, naudojau SANTA MARIA, kurį lengvai galite įsigyti ir Lietuvoje. 
  • Abi kario dalys – raudonoji ir žalioji sumaišoma keptuvėje, o jos tirštumas reguliuojamas papildomai įpilant vandens. 
  • Šį kartą vietoj originalaus patieko ingrediento panyro, panaudojau pirktinį lietuvišką saldaus pieno sūrį, kuris čia puikiai tiko. Abu šie sūriai savo gaminimo būdu ir skoniu yra labai panašūs, todėl kokybišką lietuvišką saldaus pieno sūrį šiame patiekale drąsiai galima naudoti, kaip pakaitalą.
  • Patiekalui naudojau Indijos virtuvėje populiarią česnakų ir imbierų pastą, kurią labai lengva pasiruošti namuose ir laikyti šaldytuve. Nuluptus česnakus lygiais kiekiais su imbierais kartu su šaukštu aliejaus sutryniau iki pastos konsistencijos. Labai patogu jos pasiruošti daugiau ir laikyti šaldytuve, kol prireiks. Labai praverčia žiemos sezono šildantiems patiekalams.

Špinatų ir sūrio kario skonis pavyko beveik, kaip Indijoje! Esu daug kartų gaminusi šį patiekalą, tik su grietinėle, jo receptą esu surašiusi pirmoje savo knygoje, bet šis receptas su anakardžių riešutais, man patiko dar labiau. Prasidėjus šaltąjam sezonui  – pats laikas šildantiems ir aromatingiems patiekalams, o špinatai vieni iš nedaugelio žalialapių daržovių, kurių šiuo metu dar galite rasti ir vietinių!

Kviečiu žiūrėti filmuotą šio patiekalo receptą.

Indiškas karis su špinatais ir sūriu "Palak Paneer"

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2-3 asmenims
Gaminimo laikas: 40 min.

Indiška virtuvė

Sudėtis

  • 100 g šviežių špinatų
  • kelių saujų anakardžių riešutų
  • 1 žalios aitriosios paprikos
  • kelių šaukštų ghee sviesto kepti
  • 1 svogūno
  • 2 šaukštų smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštelio česnakų ir imbierų pastos (receptas įžangoje)
  • vandens troškinio tirštumo reguliavimui
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA prieskonių mišinio "Garam masala"
  • 2-3 kardamono ankščių
  • čiupsnelio kumino sėklų
  • mažo gabalėlio cinamono žievės
  • 2-3 gvazdikėlių

Eiga

1

Pradžioje paruoškite žaliąją kario dalį. Keptuvėje, nedideliame kiekyje tirpinto ghee sviesto, pakepinkite žaliąją aitriąją papriką, tada suberkite anakardžius ir špinatus. Špinatus troškinkite ant neaukštos temperatūros kelias minutes, tik kol pilnai sukris. Troškinant ilgiau yra prarandama skaisčiai žalia špinatų spalva, o juk norime, kad troškinys būtų gražiai žalias. Žaliąją kario dalį iš keptuvės sudėkite į kokteilinę, įpilkite 1/4 stiklnės vandens ir sutrinkite į žalią tyrę. Jei tyrė gausis per tiršta, įpilkite dar kelis šaukštus vandens. Jos konsistencija turi būti tokia, jog lengvai galėtumėte išpilti.

2

Tada imkitės prieskoningos raudonosios kario dalies. Keptuvėje su ištirpinu ghee sviestu pakaitinkite nesmulkintus prieskonius: kardamonus, cinamoną, gvazdikėlius ir kumino sėklas. Kai jie pradės čirškėti suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami jį apkepkite iki gelsvumo. Tada sudėkite konservuotus pomidorus (sezono metu galite naudoti smulkintą pomidorą) ir įpilkite šiek tiek vandens, kad svogūnai išsitroškintų iki minkštumo. Galiausiai įberkite druskos ir kelis šaukštelius "Garam masala" prieskonių mišinio, bei dar šiek tiek pakaitinkite, kol vanduo nugaruos.

3

Atėjo laikas sujungti žaliąją ir raudonąją kario dalis keptuvėje. Jei troškinys atrodo kiek per tirštas, jo konsistensiją galite reguliuoti įpildami dar papildomai vandens.

4

Galiausiai į keptuvę su troškiniu suberkite kubeliais pjaustytą saldaus pieno varškės sūrį. Originaliai šiam patiekalui naudojamas indiškas panyro sūris, kuris yra labai panašus į lietuvišką saldaus pieno sūrį.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite