Šildantis jautienos troškinys su lęšiais ir džiovintais grybais galėtų būti puikus pasirinkimas jaukiems savaitgalio pietums. Troškinį sutirština maistingieji lęšiai, o aromatingumu praturtina šiųmetinai džiovinti miško grybai. Šventoji itališkojo soffritto daržovių trijulė – svogūnai, salierai, morkos ir 30 dienų sausai brandinta lietuviška “Feel The Beef” jautiena troškiniu suteikia sotaus maistingumo. Būtent tai, ko norisi darganotai šaltą lapkritį!
Kviečiu žiūrėti filmuotą receptą.
Jautieną išimkite iš vakuminės pakuotės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Morkas, svogūnus, salierų lapkročius supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu, kad išbrinktų. Troškinimui skirtame puode alyvuogių aliejuje apkepkite svogūnus, suberkite morkas ir salierus, maišydami kepkite, kol apskrus. Tada suberkite jautienos gabaliukus ir juos kartu apkepkite. Berkite druską, pipirus. Pomidorų pastą išmaišykite vandenyje ir supilkite ant apkeptų daržovių su mėsa. Ten pat suberkite švarius lęšius ir supilkite išbrinkusius džiovintus grybus kartu su skysčiu, kuriame jie mirko. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant žemos temperatūros apie 1,5 valandos. Kol troškinys troškinasi iškepkite pjaustytas moliūgų riekes, arba tradiciškai - bulvių. Paruoštą troškinį apibarstykite smulkinatais salierų lapeliais, jei turite, labai tiks apibarstyti ir grybų druska. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Feel The Beef"Jautienos troškinys su lęšiais ir džiovintais grybais
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai