Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Jautienos troškinys su lęšiais ir džiovintais grybais

Šildantis jautienos troškinys su lęšiais ir džiovintais grybais galėtų būti puikus pasirinkimas jaukiems savaitgalio pietums. Troškinį sutirština maistingieji lęšiai, o aromatingumu praturtina šiųmetinai džiovinti miško grybai. Šventoji itališkojo soffritto daržovių trijulė – svogūnai, salierai, morkos ir 30 dienų sausai brandinta lietuviška “Feel The Beef” jautiena troškiniu suteikia sotaus maistingumo. Būtent tai, ko norisi darganotai šaltą lapkritį!

Kviečiu žiūrėti filmuotą receptą.

Jautienos troškinys su lęšiais ir džiovintais grybais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min. Kepimo laikas: 1,5 val.

Sudėtis

  • 400 g "Feel The Beef" brandintos jautienos troškinimui
  • kelių svogūnų
  • kelių morkų
  • kelių saliero lapkočių
  • 0,5 stiiklinės žaliųjų lęšių
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 0,5 stiklinės vandens
  • kelių saujų džiovintų grybų
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Patiekti:
  • keptų moliūgų riekių
  • smulkintų salierų lapelių
  • grybų druskos

Eiga

1

Jautieną išimkite iš vakuminės pakuotės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Morkas, svogūnus, salierų lapkročius supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu, kad išbrinktų.

2

Troškinimui skirtame puode alyvuogių aliejuje apkepkite svogūnus, suberkite morkas ir salierus, maišydami kepkite, kol apskrus. Tada suberkite jautienos gabaliukus ir juos kartu apkepkite. Berkite druską, pipirus. Pomidorų pastą išmaišykite vandenyje ir supilkite ant apkeptų daržovių su mėsa. Ten pat suberkite švarius lęšius ir supilkite išbrinkusius džiovintus grybus kartu su skysčiu, kuriame jie mirko. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant žemos temperatūros apie 1,5 valandos.

3

Kol troškinys troškinasi iškepkite pjaustytas moliūgų riekes, arba tradiciškai - bulvių. Paruoštą troškinį apibarstykite smulkinatais salierų lapeliais, jei turite, labai tiks apibarstyti ir grybų druska.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Feel The Beef"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite