APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Jautienos kukuliai KOFTA

Šie kukuliai idealiai tinka greitai ir subalansuotai darbo dienos vakareinei. Juos pasiruošite trumpiau ne per pusvalandį, o patiekti siūlau su aromatingu jogurtiniu padažu, marinuotais raudonaisiais svogūnais, granatų sėklomis, kalendromis. Jau kuris laikas vakarienei stenguosi rinktis baltymais turtingą maistą bei daržoves ir nevalgyti angliavandenių. Šis receptas mano vakarienės pasirinkimui idealiai tiko! Tik šalia dar galima patiekti ir dubenėlį sezoninių salotų.

Jautieną šiam patiekalui užsisakiau iš agaras.lt elektroninės parduotuvės. Ši parduotuvė savo poduktus pristato visoje Lietuvoje specialiuose šaldytuvuose per DPD kurjerius. Perkant tiesiai iš gamintojų ir mėsa būna šviežesnė, ir kaina geresnė. Ši lietuviška smulkinta jautiena yra aukšiausios kokybės, nes mėsoje nėra nesukramtomų kremzlių ir sausgyslių, o jos riebumas mažesnis nei 20 procentų. Rekomenduoju išbandyti!

Jautienos kukuliai KOFTA

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min. Kepimo laikas: 10 min.

Greita vakarienė

Sudėtis

  • 450 g smulkintos jautienos iš AGARAS
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 didelio svogūno
  • ryšelio šviežių petražolių
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • kelių mėtų šakelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1 šaukštelio aitriosios paprikos
  • alyvuogų aliejaus kepti
  • Jogurtinam padažui:
  • 6 šaukštų graikiško jogurto
  • pusės citrinos nutarkuotos geltonosios žievelės
  • kelių šaukštų citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • druskos pagal skonį
  • Patiekti:
  • marinuotų svogūnų
  • granatų sėklų
  • šviežių kalendrų
  • alyvuogų aliejaus apšlakstyti

Eiga

1

Smulkintą mėsą prieš gaminimą išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Į smulkintą jautieną smulkiai įtarkuokite česnako skilteles, svogūną, suberkite kapotas kalendras, petražoles, mėtas, suberkite druską ir visus prieskonius bei gerai rankomis išmaišykite vis paminkydam maltą mėsą. Mėsa turėtų būti labai gerai ir vienodai susimaišiusi su prieskoniais ir žalumynais. Tada rankas pasitepkite aliejumi ir formuokite nedidelius pailgus mėsos kukulius.

2

Paruoštus kofta kukulius galite padėti į šaldytuvą kelioms valandoms ar net nakčiai, kad malta mėsa įsiskonėtų, bet galite kukulius kepti ir iš karto. Į keptuvę įpilkite nedaug alyvuogoų aliejaus, įkaitinkite ją iki vidutinės kaitros. Kukulius kepkite vis pavartydami iš visų pusių apie 10 minučių, tada išjunkite kaitrą, keptuvę uždenkite dangčiu ir palite kukulius baigti bręsti karštoje keptuvėje dar apie 10 minučių.

3

Paruoškite jogurtinį padažą išmašydami visas jo sudedamąsias dalis. Į lėkštes dėkite po kelis šaukštus jogurtinio padažo, jį gražiai paskleiskite po lėkštę, ant viršaus dėliokite iškepusius jautienos kukulius, apdėliokite marinuotais svogūnais, užberkite granatų sėklų ir šviežių kalendrų lapelių, apšlakstykite alyvuogų aliejumi. Skanaus!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su AGARAS

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite