Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Itališki AMARETTI sausainiai

Šie tradiciniai itališki sausainiai Amaretti yra minkšti ir malonios chewy konsistencijos. Jiems prireks vos kelių ingredientų: kiaušinių baltymų, migdolų miltų, paprasto ir kvapnaus vanilinio cukraus. Amaretti sausainiai kepami be kvietinių miltų, jie tiks ir patiks vengiantiems glitimo. Pagaminami jie ypač lengvai ir greitai, užtruksite vos 40 minučių ir jau bus galima mėgautis skaniausiais sausainiais. Laikant sausai sausainiai išstovės apie savaitę, šiuos sausainius labai patogu iškepti iš anksto, kaip valgomas kalėdines dovanas. Kadangi sausainiai prieš kepimą dar apvoliojami cukraus milteliuose, tai yra gana saldūs, todėl tradicinį receptą pakoregavau pagal savo skonį ir cukraus kiekį sumažinau 23 procentais. Sausainiai iškepė tokie pat skanūs, kaip tradiciniai, tik mažiau saldūs.

Rekomenduoju sausainių tešlą skaninti natūraliu ir kokybišku Santa Maria vaniliniu cukrumi. Šis vanilinis cukrus su natūralia vanile, jame yra juodų taškelių – tai natūrali vanilė. 

Trumpa recepto charakteristika:

  • 23 % mažiau cukraus nei tradiciniame recepte
  • be glitimo
  • daug skaidulų nuo migdolų miltų
  • be pridėtinių riebalų
  • natūraliai kaloringi dėl didelio riešutų kiekio

Itališki AMARETTI sausainiai

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 20 sausainių
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 25 min.

Be glitimo; Be pridėtinių riebalų; Mažiau cukraus

Sudėtis

  • 2 kiaušinių baltymų
  • 100 g cukraus
  • 2 a.š. SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 200 g migdolų miltų
  • 2 šaukštų miltelinio cukraus

Eiga

1

Pirma, kiaušinių baltymus švariai atskirkite nuo trynių. Trynius atidėkite kitiems patiekalams, o sausainiams prireiks tik baltymų.

2

Baltymus labai gerai išplakite kartu su cukrumi, žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi. Tada, į išplaktus baltymus suberkite migdolų miltus ir gerai mentele išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad migdolų miltai išbrinktų.

3

Rankomis formuokite apvalius sausainius, kad būtų vienodi, tešlą dozuokite šaukšteliu. Rankomis iš tešlos iškočiokite apvalius rutuliukus ir juos apvoliokite cukraus milteliuose. Tai patogiausia daryti cukraus miltelius subėrus į lėkštę.

4

Cukraus milteliuose išvoliotus rutuliukus dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriuriumi ir kiekvieną dviem pirštais iš viršaus paspauskite t.y. lengvai paplokite. Po šio proceso sausainiai taps plokštesni, o jų paviršus su cukraus milteliais gražiais suaižys.

5

Sausainius kepkite įkaitintoje iki 160 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusius palikite praaušti. Laikykite sausainius sausai iki savaitės.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite